Verstappen: Ennél jobb tempóra is képesek vagyunk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ennél jobb tempóra is képesek vagyunk

HIRDETÉS
Nem futott tiszta kört a Német Nagydíj második szabadedzésén, így a Red Bull jobb tempóra képes annál, mint amit a második szabadedzésen elért eredmények mutatnak – ezt mondja Max Verstappen.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 26, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-212N3X1352111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A holland pilóta összesen 51 kört tett meg pénteken, és végül az 5. legjobb idővel zárta a nyitónapot. Verstappen a nap végén elárulta, van még tennivalójuk, de bízik abban, hogy a szombati időmérőre gyorsabbak lesznek.

„Rendben volt a mai nap. Nem igazán találtuk még meg a tökéletes egyensúlyt, de nem vagyunk annyira lemaradva” – mondta a holland versenyző, aki az első edzést a 4., a másodikat az 5. helyen zárta Hockenheimben.

„A második gyakorláson nem volt tiszta köröm a lágyabb keveréken, mivel el kellett vennem, és ezen a pályán a gumik nagyjából egykörösek. Végül extra köröket tettem meg azzal a szettel, és akkor már nem nyújtotta a legjobb tapadást.”

Verstappen közel 7 tizeddel volt lassabb az edzést az élen záró Charles Leclerctől, reményei szerint azonban a hétvége további részében közelebb kerülhetnek a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

„Egy kicsit le vagyunk maradva a Mercedestől és a Ferraritól, de némi finomhangolással rendben lesz a dolog, és szerintem jobbak vagyunk annál, mint amit a második edzésen futott köridők mutatnak.”

„Mindig jó, ha sokat köröz az ember pénteken, még ha a körülmények változnak is, hiszen szerzünk némi tudást, és megtalálhatjuk a megfelelő irányt a hétvége további részére.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!