Verstappen: Ez volt az idei legjobb péntekem

Canadian F1 Grand Prix - Previews
MONTREAL, QC - JUNE 08: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Paddock during previews for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2017 in Montreal, Canada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Bár péntek délután autót tört, Max Verstappen úgy érzi, eddigi legjobb pénteki edzésnapját teljesítette Bakuban.

A holland versenyző mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt, az Azerbajdzsáni Nagydíj nyitónapja azonban nem ment zökkenőmentesen, a második tréningen ugyanis falnak csapta autóját az 1-es kanyarban.

„Idén eddig kétségkívül ez volt a legjobb pénteki edzésnapom” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Hiszen első lettem úgy, hogy nem volt ideális a köröm. Először úgy mentem ki a garázsból, hogy sárga zászlókat lengettek és virtuális biztonsági autó volt érvényben, úgyhogy nem tudtam megfelelően felmelegíteni a gumikat.”

„Nagyon nehéz lesz az élen maradni, de legalább jobb a tempónk, mint általában. Már az első körtől kezdve nagyon jól éreztem magam az autóban, habár a rövid etapokon nem tudtam kihozni belőle mindent a forgalom és a sárga zászlók miatt.”

A Red Bull egyébként több újítást is pályára vitt Bakuban, és motorpartnerük, a Renault is igyekezett javítani V6-os erőforrásán.

„Az egyensúly rendben volt, szóval nagyon jó felkészülést végeztünk a gyárban. Az autó rögtön működött a pályán is, úgyhogy a korreláció megfelelő, és azt gondolom, a motor is javult, ez pedig mindig nagy pozitívum.”

Verstappen a délutáni baleset következtében összetörte az autót, ám annak csak a jobb hátsó felfüggesztése sérült komolyabban.

„Nagyon furcsa volt, hogy őszinte legyek” – magyarázta a holland.

„Blokkoltam a kerekeket, de azért próbáltam bevenni a kanyart, majd úgy döntöttem, a biztonságos megoldást választom, és a menekülőútra fordultam. De aztán hirtelen megcsúszott az autó hátulja, és négy kerékkel csúsztam bele a falba. Megsérült az autó, és voltak fent új elemek – de szerencsére egyiket sem terveztük használni a versenyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!