Fotó: Bahrain GP
Hírek

Verstappen: Fordított esetben Hamilton panaszt tenne

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője úgy érzi, nem hibázott, amikor Lewis Hamiltonnal ütközött a Bahreini Nagydíj versenyén.

A Red Bull számára egyáltalán nem alakult jól a Bahreini Nagydíj, hiszen kettős kieséssel zárták a versenyt – először Daniel Ricciardo, majd Verstappen számára ért véget a futam.

Verstappen éppen Lewis Hamiltonnal csatázott, amikor a két versenyző összeért, és a Mercedes első szárnya defektet okozott a Red Bull kerekén. Ezt követően a holland pilótának gyakorlatilag a felnin kellett megtennie egy teljes kört, mielőtt a bokszba hajtott.

Hiába cserélték le a kereket, Verstappen nem sokat tudott tenni a felzárkózás érdekében, ugyanis hamarosan végleg feladta a versenyt – úgy sejtik, az ütközés következtében a felfüggesztés is sérült, ez okozta a kiesését.

„Az utolsó kanyarból jól sikerült kigyorsítanom, szóval belülre mentem, Lewis pedig megpróbált körbeautózni, de egy ponton én voltam elöl” – nyilatkozta Verstappen az esetről.

„Úgy gondolom, hogy Lewisnak így is volt elég helye bal oldalon, de a bal hátsó kerekemhez hozzáért, és ez tönkretette a felfüggesztést.”

A holland pilóta biztos benne, hogy ha Hamilton autója sérült volna, akkor a brit pilóta nem hagyta volna szó nélkül az eseményeket.

„Azt hiszem, ha ez fordítva történik, akkor azt akarná, hogy vizsgálják az incidenst. Részemről én adtam neki elég helyet.”

Szólj hozzá!