Verstappen: Ha marad az eső, jó formában lehetünk

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Összesen 14 kört tett meg a Forma-1-es Amerikai Nagydíj két esős szabadedzésén Max Verstappen.

Összesen 14 kört tett meg a Forma-1-es Amerikai Nagydíj két esős szabadedzésén Max Verstappen.

A Red Bull versenyzője az első gyakorlást a 3., a másodikat a 2. helyen fejezte be, és bár sok hasznos munkát nem végezhetett, úgy érzi, ha ilyenek maradnak a körülmények, jó formában lehetnek.

„Ezek az esős péntekek mindig kicsit unalmasak” – mondta a holland a nap végén.

„De fontos volt kimenni, hogy jobban megértsük az autót ilyen körülmények között, még ha csak egy pár kört is tudtunk menni. Kipróbáltunk pár dolgot és gyűjtöttünk néhány adatot, de esőben mindig nehéz megmondani, az autó hogyan reagál a változtatásokra.”

„Az edzés végén jónak tűnt, ha tehát esni fog szombaton, vagy a versenyen, akkor remélhetőleg jó formában leszünk. Egy ilyen nap után szerintem mindig sok a kérdőjel, a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk szombaton, bármilyen idő is lesz, hogy a lehető legjobb helyről várjuk a vasárnapi versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek