Verstappen: Ha tovább kérdezgetnek a hibáimról, lefejelek valakit!

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 07: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 7, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen elárulta, kezdi már nagyon unni, hogy folyamatos kritikák érik hibái és vezetési stílusa miatt. A holland azt mondja, nincs értelme a múlton rágódni, kizárólag a jövőre fókuszál.

Verstappen számára nehezen indult a 2018-as Forma-1-es idény: az eddig eltelt hat versenyhétvége mindegyikén hibázott, legutóbb, Monacóban pedig a 3. szabadedzésen törte össze autóját, mely miatt nem tudott részt venni az időmérőn, így csak az utolsó helyről rajtolhatott a versenyen, melyet csapattársa, Daniel Ricciardo nyert meg.

A történtek után sokan – köztük Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, valamint Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója – úgy vélik, Verstappennek változtatnia kell a hozzáállásán.

Az ifjú versenyző viszont azt mondja, kezdi már nagyon unni az okoskodó véleményeket, és ha továbbra is az eddigi hibáiról kérdezik, „lefejel valakit”.

„Elég fárasztó már az a sok vélemény, miszerint változtatnom kellene a hozzáállásomon” – mondta Verstappen.

„Soha nem fogom ezt megtenni, mert ennek a hozzáállásnak köszönhetem, hogy most itt vagyok. Nem a verseny utáni pillanatok azok, amikor a legmegfelelőbb beszélni. Szóval nem hallgatok azokra, akik előálltak ezekkel a véleményekkel. Csak teszem a dolgom.”

„Nyilván a szezonkezdet nem ment túl jól, nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Volt pár hibám, főleg Monacóban és Kínában, de nincs értelme továbbra is erről beszélni, már kezdek nagyon belefáradni.”

„Úgy érzem, nincsenek jobb kérdések azoknál, minthogy mi is történt az előző versenyhétvégén. Arra fókuszálok, ami előttem van. Meggyőződésem, hogy fordítani tudok a helyzetemen. A sebesség megvan. Mindig gyors voltam, minden egyes hétvégén. Sokkal nagyobb probléma lenne az, ha lassú lennék, mert az egy kritikus probléma.”

Arra a kérdésre, hogy miért van idén ennyi balesete, Verstappen így felelt: „Nem tudom. De ahogy mondtam, már kezdek nagyon belefáradni ezekbe a kérdésekbe. Ha kapok még pár ilyet, szerintem lefejelek valakit.”

„2016-ban, Monacóban három hibám volt egy hétvégén. Szóval most nem olyan drámai a helyzet, mint amilyennek leírják. Nyilván nem szereztem meg azokat a pontokat, amelyeket megszerezhettem volna, de ez nem csupán az én hibám. Alakulhattak volna jobban is a versenyek, de mindenki túldramatizálja a dolgot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!