Verstappen hétvégén újra közmunkát végzett - F1VILÁG.HU

Verstappen hétvégén újra közmunkát végzett

HIRDETÉS
A hétvégén ismét közmunkát végzett a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland versenyzőt még a tavalyi Brazil Nagydíj után büntették meg.
Fotó: Red Bull Racing

Verstappen az interlagosi versenyt jó eséllyel megnyerte volna 2018-ban, ám a lekörözött Esteban Ocon az élről kiütötte őt. A verseny után a holland számon kérte versenytársát, vitájuk pedig dulakodásig fajult.

A Red Bull versenyzőjét végül a stewardok kétnapi „közmunkára” ítélték, melynek első felét a Forma-1 marokkói versenyhétvégéjén már letöltötte azzal, hogy a versenybírók munkáját segítette.

Szombaton aztán ismét szolgálatba lépett, a Nemzetközi Automobil Szövetség Nemzetközi Versenybírói Programján vett ugyanis részt Genfben.

Verstappen számos interaktív esettanulmányon vett részt hétvégén, ahol jelen volt a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx, illetve a BMW motorsport-igazgatója, Jens Marquardt is.

„A versenypályán tesszük a dolgunkat, próbáljuk a legtöbbet kihozni a versenyekből, és teljesen világos, hogy a versenybírók is végzik a munkájukat, hogy a legjobb módját találják meg annak, hogy fair döntések szülessenek” – mondta Verstappen.

„Jó lecke volt ez számomra, sokat tanultam – akárcsak Marrákesben. Nagyon élveztem, és sikerült megértenem a stewardok munkáját is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!