Verstappen hétvégén újra közmunkát végzett

Fotó: Red Bull Racing
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2018 (Photo by Clive Mason/Getty Images)
A hétvégén ismét közmunkát végzett a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Max Verstappen. A holland versenyzőt még a tavalyi Brazil Nagydíj után büntették meg.

Verstappen az interlagosi versenyt jó eséllyel megnyerte volna 2018-ban, ám a lekörözött Esteban Ocon az élről kiütötte őt. A verseny után a holland számon kérte versenytársát, vitájuk pedig dulakodásig fajult.

A Red Bull versenyzőjét végül a stewardok kétnapi „közmunkára” ítélték, melynek első felét a Forma-1 marokkói versenyhétvégéjén már letöltötte azzal, hogy a versenybírók munkáját segítette.

Szombaton aztán ismét szolgálatba lépett, a Nemzetközi Automobil Szövetség Nemzetközi Versenybírói Programján vett ugyanis részt Genfben.

Verstappen számos interaktív esettanulmányon vett részt hétvégén, ahol jelen volt a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx, illetve a BMW motorsport-igazgatója, Jens Marquardt is.

„A versenypályán tesszük a dolgunkat, próbáljuk a legtöbbet kihozni a versenyekből, és teljesen világos, hogy a versenybírók is végzik a munkájukat, hogy a legjobb módját találják meg annak, hogy fair döntések szülessenek” – mondta Verstappen.

„Jó lecke volt ez számomra, sokat tanultam – akárcsak Marrákesben. Nagyon élveztem, és sikerült megértenem a stewardok munkáját is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!