Verstappen: Idén már nem tudunk versenyt nyerni

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21UY213GW2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint idén már nem lesz esélyük arra, hogy versenyt nyerjenek, legfeljebb a dobogóra állhatnak fel a szezon hátralévő részében.

A holland az elmúlt két évben győzni tudott Mexikóban, véleménye szerint azonban idén a nyári szünet után lemaradtak ellenfeleiktől, így nem lesz esélyük arra, hogy győzzenek jövő hétvégén.

Verstappen eddig két versenyt nyert idén: Ausztriában és Németországban szelte át elsőként a célvonalat.

„Nem hiszem, hogy maradt olyan pálya idén, ahol olyan különösen jó munkát tudnánk végezni” – mondta Verstappen a minap egy médiaeseményen.

„Ha közel tudunk lenni a dobogóhoz, vagy dobogóra tudunk állni minden hétvégén, akkor szerintem jelen állás szerint az lesz a maximum.”

A 22 esztendős versenyző szerint hiába szerepeltek jól Mexikóban az elmúlt években, idén nehéz dolguk lesz.

„Reálisan kell látnunk a helyzetet. Természetesen nagyon jól szerepeltünk ott az elmúlt két évben. De azt gondolom, az idei szezon eddig nehezebben alakult, az autó egyensúlya szempontjából is. Szóval nem gondolom, hogy meg fogjuk ismételni ezt, főleg, ha megnézzük a Ferrarit, akik idén nagyon gyorsak az egyenesekben.”

„Szóval ha ezúttal a dobogóért harcolhatunk, akkor már jó munkát végeztünk.”

Fotó: Red Bull Racing

Verstappen azt mondja, ahhoz, hogy jövőre bajnokesélyesek legyenek, fejlődniük kell.

„Természetesen attól is függ majd, hogy hogyan kezdjük az idényt. Az elmúlt pár évben nem voltunk valami erősek. De remélem, hogy jövőre előre tudunk lépni egyet, és a bajnoki címért harcolhatunk. Jelenleg viszont nehéz megmondani, hogy meg tudjuk-e tenni ezt a lépést.”

Arra a kérdésre, hogy a szabályok stabilitása 2020-ra mit jelent a Red Bull esélyei szempontjából, a holland így felelt: „Szerintem sokan dolgoznak már a következő éven.”

„Az idei bajnokságot tekintve már nem sok mindent tudunk elérni, csak a harmadik helyet – a csapat mindenképpen a harmadik helyen zár. Azt pedig már tudjuk, hogy a jövő év elején mit kapunk a Hondától, és ez jó. És tudnunk kell azt is, hol követtünk el hibákat idén is. Reméljük, hogy ezeket orvosolni tudjuk a következő idényre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!