Megosztás:

Verstappen: Inkább futok domináns versenyeket, mint megküzdjek a győzelemért

Verstappen Mexikóban harmadik F1-es győzelmét aratta.
Verstappen Mexikóban harmadik F1-es győzelmét aratta. © Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, ő szívesebben futna unalmas versenyeket az élen, mintsem, hogy meg kelljen küzdenie a győzelmekért minden futamon.

A holland versenyző dominás győzelmet aratott a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon, a Red Bull versenyzője pedig azt mondja, inkább fut ilyen versenyeket, mint olyanokat, ahol előznie kell a győzelemért.

„Igen, mert szerintem ez a legszebb módja a győzelemnek. Természetesen szórakoztató az előzés. De az elmúlt években nem igazán voltam olyan helyzetben, hogy kontrollálhattam versenyeket” – mondta Verstappen.

„A gokartban viszont így ment, és alapvetően ez az, amit az ember szeretne. Az előzés kétségkívül nagyszerű, de számomra nem feltétlenül szükséges.”

„Alapvetően az ember úgy akar versenyeket nyerni, mint ahogy Lewis [Hamilton], és végül bajnok akar lenni.”

Verstappen eddig 3 futamgyőzelmet szerzett a Forma-1-ben – mindhármat más-más körülmények között: tavaly, Spanyolországban a Mercedes versenyzői kiütötték egymást az élről, idén, Malajziában pedig meg kellett előznie Hamiltont.

Arra a kérdésre, hogy milyennek értékeli a mexikói diadalt, Verstappen így felelt: „Természetesen ez az egyik favoritom, mert nemcsak megnyertem a versenyt, hanem kontrolláltam is, anélkül, hogy nyomás nehezedett volna rám hátulról.”

„Remélem, hogy ilyen helyzetben leszünk jövőre is. Már az első versenytől kezdve!”

Verstappen egyébként Mexikóban is megmutatta agresszív oldalát: a verseny rajtjánál határozottan támadta Sebastian Vettelt, majd az élre tört. A holland azt mondja, nem előre eltervezett manőverről volt szó.

„Egyáltalán nem gondoltam rá előtte. Még csak nem is néztem vissza a korábbi évek versenyeit, hogy lássam, mi történt eddig. Csak csináltam a dolgomat.”

„Ha azt látom, hogy van egy lehetőség kívül, akkor megpróbálom. Ez érzésből jön. Ösztönös. Soha nem gondolkodtam azon, mit fogok csinálni a rajtnál, még a gokartos időkben sem. Az édesapám sem mondta, hogyan rajtoljak. Egyszerűen megérzés.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem kizárt, hogy él vétójogával, és akadályt gördít az új, 2021-től érvényes motorszabályok elé...

Hozzászólások

( komment)