Verstappen: Javítanunk kell az autó egyensúlyán

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek - For editorial use only. Image is free of charge.

Nem teljesen elégedett versenyautójával Max Verstappen, a Red Bull csapatának ezért lesz még tennivalója az Osztrák Nagydíj szombati időmérője előtt.

Verstappen a délelőtti edzést a 2., a délutánit pedig az 5. helyen zárta, és bár összességében úgy érzi, jó munkát végeztek, elmondása szerint versenyautójának egyensúlyán lehetne még javítani.

A holland versenyzőt a második edzés előtt kisebb technikai gond hátráltatta – ezt azonban meglehetősen időigényes volt orvosolni. Ennek ellenére Verstappenék el tudták végezni a péntekre tervezett munkát.

„Mindent egybevetve azt gondolom, ez egy nagyon pozitív nap volt” – mondta a holland tehetség.

„A második edzés elején volt egy kisebb problémánk a fékek csatlakozóival, ezért le kellett vennünk a padlólemezt, ami kicsit időigényes volt, de nagyjából teljesíteni tudtuk a tervezett programot, szóval elégedett vagyok.”

„Nem ez a legnagyobb tapadással rendelkező versenypálya, és mivel idén nagyobb a tempó, ha megcsúszunk, nehéz korrigálni anélkül, hogy rádobnánk az autót a kerékvetőre, vagy keresztülmennénk a kavicságyon – ez sokakkal megesett ma.”

„A sárga kerékvetők kétségkívül kihívást jelentenek, és szerintem nem is azok a típusú kerékvetők ezek, melyek a Forma-1-nek valók – az autókat egész egyszerűen nem ezekhez tervezték.”

„Van még tennivalónk estére, mert nem vagyok teljesen elégedett az egyensúllyal, de nem vagyunk olyan messze… Mindig tudjuk, hogy az időmérőre a Mercedesek feltekerik a motorjaikat, és itt az időjárás is gyorsan változhat… Szóval érdekes lesz látni, mi történik szombaton.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél