Verstappen: Jó autó nélkül időpazarlás lenne Alonso visszatérése - F1VILÁG.HU

Verstappen: Jó autó nélkül időpazarlás lenne Alonso visszatérése

HIRDETÉS
Max Verstappen szerint „időpazarlás” lenne Fernando Alonso számára visszatérni a Forma-1-be, ha a spanyol versenyző nem egy topcsapattól kapna lehetőséget.
Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA
Saturday 20 October 2018.
Fernando Alonso, McLaren
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST9842

2021-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, Alonso pedig múlt hétvégén, Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, továbbra sem zárja ki a visszatérés lehetőségét. A kétszeres világbajnok tavaly intett búcsút az F1-nek, 2020-ban pedig a Dakar-ralin és az Indy 500-on kíván rajthoz állni.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen „abszolút” örülne Alonso visszatérésének, ám szerinte a spanyolnak „csak megfelelő körülmények közepette” kellene nekivágnia ismét az F1-es kalandnak.

„Ő egy nagyszerű versenyző, és jó lenne látni, ahogy visszatér, de csak egy versenyképes autóval” – mondta Verstappen.

„Máskülönben szerintem csak időpazarlás lenne a részéről. De szerintem ez ő is jól tudja.”

2020-ban egyébként könnyen lehet mozgolódás az élcsapatok versenyzőit illetően is, hiszen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Max Verstappen, és Alexander Albon szerződése is lejár.

„Fernando nyilván egy nagyon rutinos versenyző. Érdekes megfigyelni, hogy korábban is vissza akartak térni versenyzők – ott van például Michael [Schumacher] is, hiszen ezt csinálták egész életükben” – mondta Hamilton.

„Nem beszéltem Fernandóval, szóval nem tudom, mit érez, vagy mennyire hiányzik neki, de nem hiszem, hogy ártana vele a sportnak! Nagyon sok fiatal van feltörekvőben, és csak 20 ülés van. Neki is megvolt a maga időszaka, de ha nincs esetleg annyi jó fiatal, akkor kétségkívül lehet helye.”

„Néhány versenyzőt a mezőnyben feltehetően le lehetne cserélni, szóval örülnék a visszatérésének!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!