Niki Lauda

Verstappen: Jobbak vagyunk, mint hittük

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen elégedett a Red Bull pénteki edzésnapjával, és már most úgy érzi, izgalmas lesz számukra az F1-es Orosz Nagydíj vasárnapi futama.

Verstappen az első szabadedzésen a 2., a délutáni tréningen pedig a 3. helyet szerezte meg, ami kellemes meglepetés volt a csapat és az ő számára is. Az istálló már a versenyre koncentrál, nagy valószínűséggel az időmérőn nem sokat láthatjuk majd a Red Bull autóit, mivel motorcsere miatt a mezőny végéről indulnak majd.

„Ez egy jó péntek volt számunkra” – nyilatkozta a holland. „Az, hogy a második edzésen harmadikak lettünk, jobb, mint amire számítottunk. Az autó jól működik, a hosszú etapok is rendben voltak, úgy tűnik, hogy jó formában vagyunk.”

A Red Bull egyik legnagyobb feladata ma estére még az, hogy a Pirelli abroncsinak viselkedését jobban megértsék, a mai nap kérdőjelét ugyanis ez jelentette számukra.

„Összességében az autó teljesítménye ígéretes, már csak a gumikat kell megértenünk jobban, de előttünk áll az este, hogy mindent kielemezzünk. Szóval eddig nem igazán panaszkodhatunk.”

A Red Bull mindkét versenyzője, Daniel Ricciardo és Verstappen is büntetésben részesül, motorcsere miatt a mezőny végéről lesznek kénytelenek indulni vasárnap.

„Nem tudom, hogy mi a stratégia az időmérőre, de valószínűleg nem fogjuk végigcsinálni. Az, hogy itt kapjuk a büntetést, az nem olyan rossz, mert ez nem a legerősebb pályánk. Szórakoztató lesz, hogy a mezőny végéről rajtolunk. Úgy értem, hogy előretörni és előzgetni sosem könnyű, de majd meglátjuk, hogy hova sikerül felzárkózni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek