Verstappen kipróbálta a Honda ’65-ös autóját

SAKURA, JAPAN - OCTOBER 08: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing drives the Honda RA272 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Honda Proving Ground on October 08, 2019 in Sakura, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21TYDF2T91W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Japán Nagydíjat megelőzően kipróbálhatta a Honda 1965-ös versenyautóját Max Verstappen.

A Red Bull holland versenyzője a minap a Honda kutatási- és fejlesztési központjában vendégeskedett Tocsigiben, ahol lehetősége volt arra, hogy kipróbálja a japán gyártó RA272-es modelljét, mellyel az amerikai Richie Ginther a Honda első F1-es győzelmét szerezte az 1965-ös Mexikói Nagydíjon.

Ez volt az első alkalom, hogy Verstappen ilyen régi F1-es autót vezetetett.

„Óriási élmény volt kipróbálni ezt az autót” – fogalmazott a 21 esztendős pilóta.

„A legrégebbi autó, amit mostanáig vezettem, talán egy 2008-as modell volt. Teljesen más volt ez, de nagyon élveztem. Az érzések a motorral és az autóval kapcsolatban hihetetlenek voltak. Még be sem fértem rendesen! De az biztos, hogy fantasztikus élmény volt.”

„Örülök, hogy egy kicsit később születtem, de természetesen nagyon hálás vagyok azért, hogy lehetőségem volt kipróbálni. Nem hiszem, hogy versenyeztem volna vele, és ha visszatekintünk 50 évet, látható, hogy a fejlődés őrületes. De nagyon szórakoztató kipróbálni ezeket az autókat.”

Miután kipróbálta az RA272-est, Verstappen bepattant a 2011-es Red Bull RB7-es volánja mögé is Tocsigiben, miközben a korábbi F1-es versenyző, illetve Indianapolis 500-győztes Takuma Sato vezette a Honda régi autóját.

Fotók:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!