Verstappen: Leclercen látszott, fáj még neki az ausztriai vereség - F1VILÁG.HU

Verstappen: Leclercen látszott, fáj még neki az ausztriai vereség

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, Charles Leclerc annyira agresszíven versenyzett a múlt hétvégi Brit Nagydíjon, hogy látszott rajta, még mindig fáj neki az ausztriai vereség.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 battle for track position during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXUVTCA92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Leclerc és Verstappen rendkívül látványos küzdelmet vívott egymással a silverstone-i versenyen – két héttel azt követően, hogy az Osztrák Nagydíjon szintén nagyot vívtak, akkor a győzelemért.

Abban a küzdelemben Leclerc alulmaradt: Verstappen egy agresszív manőverrel 2 körrel a leintés előtt megelőzte őt, és bár a versenybírók vizsgálták az előzést koccanásuk miatt, végül nem büntették a hollandot, így ő nyert.

A silverstone-i versenyen Leclerc nagyon agresszíven lépett fel Verstappen ellen – erre egyébként a monacói a hétvégét megelőzően már figyelmeztetett is, mondván, úgy érzi, már tudja, hol vannak azok a határok, melyekig el lehet menni a kerék a kerék elleni küzdelmekben.

Verstappen a verseny után úgy nyilatkozott, látszott Leclerc versenyzésén, hogy még fáj neki a spielbergi vereség.

„Szerintem volt még benne tüske az ausztriai eset miatt, mert nagyon keményen védekezett. De rendben van, én benne vagyok ebben!” – mondta a Red Bull versenyzője, aki végül lecsúszott a dobogóról, miután a másik ferraris, Sebastian Vettel hátulról telibe trafálta autóját.

„Nem akartam túl sokat kockáztatni ezekben a csatákban, nehogy megsérüljön az autóm, hiszen tudtam, hogy egy kicsit gyorsabbak vagyunk. Szóval el kellett csak kapnom a pillanatot. De aztán szerencsére a csapat összehozta nekem a jó stratégiával, utána pedig úgy tűnt, minden adott egy jó eredményhez.”

Leclerc nagyon agresszíven védekezett Verstappennel szemben Silverstone-ban | Fotó: Red Bull Racing

Verstappen hozzátette, azért tartott ilyen hosszasan a Leclerckel vívott csatája, mert a Ferrari végsebessége rendkívül jó volt az egyenesekben.

„Elegendő volt a végsebességük ahhoz, hogy előttünk maradjanak, és ezekben a pillanatokban az akkumulátoromban nem volt elég töltés. Szóval várnom kellett a megfelelő pillanatra.”

Bár Leclerc és Verstappen küzdelmük során egyszer össze is ütköztek, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái nem avatkoztak közbe.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy örül-e annak, hogy a stewardok hagyják az efféle küzdelmeket, Verstappen így felelt „Jó volna, igen. Szerintem remek versenyzés volt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!