Megosztás:

Verstappen: Legalább sokat fogok előzni vasárnap

Verstappenre és Ricciardóra is büntetés vár a hétvégén.
Verstappenre és Ricciardóra is büntetés vár a hétvégén. © Autodromo Nazionale di Monza

Max Verstappen és a Red Bull a pénteki szabadedzések alapján elmaradt a Ferraritól és a Mercedestől, azonban mivel a holland a mezőny második feléből rajtol majd, izgalmas futamra számít.

Verstappennek Belgiumban újra megbízhatósági problémái akadtak a motorral, ezért már sejteni lehetett, hogy csere miatt büntetés vár rá Olaszországban.

A Red Bull nem kockáztat azzal, hogy Szingapúrban régi motorral versenyeznek majd, ezért inkább bevállalják a büntetést, és újat szerelnek az autóba.

Az első szabadedzésen Verstappen a hatodik, a másodikon az ötödik helyet szerezte meg, mindkét alkalommal egy másodpercen kívüli különbséggel végzett az élen álló Mercedeshez képest.

„Többé-kevésbé ott vagyunk, amire számítottunk. Nehéz dolgunk van ezen a pályán, hogy a hosszú egyeneseket kombinálnunk kell az alacsony leszorítóerővel, szóval megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből” – nyilatkozta Verstappen.

„A büntetések miatt hátrébbról fogjuk kezdeni a versenyt, de remélhetőleg így kiélvezhetem majd, hogy sok autót fogok megelőzni” – folytatta a holland. „Volt értelme annak, hogy most vállaltuk be a büntetéseket, mert ez a pálya egyébként sem fekszik annyira nekünk. Szingapúr jobb lesz, szóval ott nem akarunk kockáztatni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egyáltalán nem elégedett a Ferrari pénteki, monzai formájával az olasz istálló utolsó...

Hozzászólások

( komment)