Verstappen legyőzte Vettelt az F1-es csapatfőnökök toplistáján

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.18 - MOTORSPORTS - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing) and Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W54Y8C2D2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.

Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.

Már hagyomány, hogy a lap év végén megkérdezi a csapatok vezetőit, hogy szerintük a pályán mutatott teljesítmény alapján mi volt idén a pilóták sorrendje. Az értékelést az F1-es pontozási rendszernek megfelelően adják, vagyis az első 10 pilótát pontozzák. (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1)

Talán nem meglepetés, hogy az idei szezon világbajnoka, Lewis Hamilton toronymagasan megszerezte a győzelmet a csapatfőnökök listáján is, miután 9 vezetőből 8 őt tette az első helyre.

Mögötte szorosan alakult a verseny, Max Verstappen – ugyan jelentős lemaradással, de – a 2. lett, Sebastian Vettel csak a 3., de csupán 2 ponttal maradt el tőle Fernando Alonso. Az első 3 sorrendje nem változott a tavalyi évhez képest, Alonso viszont 2 helyet felzárkózott, megelőzte Daniel Ricciardót és Esteban Ocont is.

Újként került a listára Charles Leclerc, aki jövőre a Ferrari pilótájaként folytatja.

A csapatfőnökök között egyébként egyedül a Ferrari nem képviseltette magát, így összesen 9-en vettek részt a szavazáson.

A végeredmény:

PozícióVersenyzőPontok
1Lewis Hamilton218
2Max Verstappen139
3Sebastian Vettel105
4Fernando Alonso103
5Daniel Ricciardo85
6Charles Leclerc71
7Kimi Raikkonen57
8Valtteri Bottas38
9Esteban Ocon27
10Nico Hulkenberg23

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!