Verstappen legyőzte Vettelt az F1-es csapatfőnökök toplistáján

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.

Az Autosport című szaklap különkiadásában mutatja meg az eredményeket, hogy az F1-es csapatfőnökök szerint mely versenyzők voltak idén a legjobbak.

Már hagyomány, hogy a lap év végén megkérdezi a csapatok vezetőit, hogy szerintük a pályán mutatott teljesítmény alapján mi volt idén a pilóták sorrendje. Az értékelést az F1-es pontozási rendszernek megfelelően adják, vagyis az első 10 pilótát pontozzák. (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1)

Talán nem meglepetés, hogy az idei szezon világbajnoka, Lewis Hamilton toronymagasan megszerezte a győzelmet a csapatfőnökök listáján is, miután 9 vezetőből 8 őt tette az első helyre.

Mögötte szorosan alakult a verseny, Max Verstappen – ugyan jelentős lemaradással, de – a 2. lett, Sebastian Vettel csak a 3., de csupán 2 ponttal maradt el tőle Fernando Alonso. Az első 3 sorrendje nem változott a tavalyi évhez képest, Alonso viszont 2 helyet felzárkózott, megelőzte Daniel Ricciardót és Esteban Ocont is.

Újként került a listára Charles Leclerc, aki jövőre a Ferrari pilótájaként folytatja.

A csapatfőnökök között egyébként egyedül a Ferrari nem képviseltette magát, így összesen 9-en vettek részt a szavazáson.

A végeredmény:

Pozíció Versenyző Pontok
1 Lewis Hamilton 218
2 Max Verstappen 139
3 Sebastian Vettel 105
4 Fernando Alonso 103
5 Daniel Ricciardo 85
6 Charles Leclerc 71
7 Kimi Raikkonen 57
8 Valtteri Bottas 38
9 Esteban Ocon 27
10 Nico Hulkenberg 23
 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

Friss hírek