Verstappen: Még finomítani kell az autón az időmérőre

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Nem volt ideális a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapja a Red Bull hollan versenyzőjének, Max Verstappennek.

Az ifjú tehetség egy technikai hiba miatt gyakorlatilag az első szabadedzés egészét a garázsban töltötte, így a második gyakorláson bőven volt mit bepótolnia.

Verstappen ennek ellenére azt mondja, a hosszú etapos tempóval igazán elégedett, így optimistán várja a hétvége hátralévő részét.

„Az első edzésen volt egy kisebb problémánk. Az efféle dolgok megtörténnek, de nem aggódok emiatt a hétvége további részét illetően” – mondta a holland.

„Nem volt ideális ennyi pályaidőt veszíteni, a második szabadedzés első részét azzal kellett töltenem, hogy kerestem az egyensúlyt, ami eltartott egy darabig. Viszont ilyen rövid idő alatt is sikerült jó egyensúlyt találni, és a hosszú etapos tempó is pozitívnak tűnt.”

„Elégedett voltam a gumik degradációjával is az edzés végén. A versenyen nagyon sok múlik majd a taktikán, ezen a pályán könnyebben lehet követni a másik versenyautót, szóval jó tervezéssel, és némi szerencsével kiváló eredményt lehet elérni.”

A Red Bull versenyzője hozzátette, a szombati, utolsó edzésen még finomítaniuk kell az időmérős beállításokon.

„Azt hiszem, a második szabadedzés a legfontosabb, hiszen az ottani körülmények állnak a legközelebb azokhoz, amiket látunk majd a versenyen. Szombaton finomhangolnuk kell az egykörös tempót, hogy esélyünk legyen a kvalifikáción. Megpróbálok javítani, hogy a lehető legjobb helyzetben lehessek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek