Verstappen vs. Ocon

Verstappen: Még mindig túl lassú a Renault-motor

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Remekül szerepelt a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen, a Red Bull versenyzője azonban mégsem elégedett, elmondása szerint ugyanis nem sikerült kihoznia a legtöbbet versenyautójából. Verstappen szerint még mindig túl lassú a Renault-motor.

Verstappen a két Mercedes, valamint Sebastian Vettel mögül rajtol majd a vasárnapi versenyen, és Lewis Hamiltonhoz, illetve Valtteri Bottashoz hasonlóan ő is a Pirelli szuperlágy abroncsaival startol majd.

A Red Bull pilótája az időmérő edzés után azt mondta, nem volt könnyű boldogulni versenyautójával a kvalifikáción, ezért nem is teljesen elégedett teljesítményével.

„Nem hinném, hogy sikerült maximalizálnunk az autóban rejlő potenciált a mai időmérőn” – mondta az ifjú holland.

„Küszködtem az elülső tapadással, ami nem könnyítette meg a dolgomat. Viszont még így is összejött a 4. hely. Jó lett volna, ha egész nap esett volna az eső, de sajnos épp időben, az időmérő kezdetére felszáradt a pálya.”

„Látható, hogy az egyenesekben még mindig le vagyunk maradva a Mercedestől a végsebesség tekintetében, ráadásul az autó egyensúlya sem volt tökéletes, a nyújtott kanyarokban is időt veszítettünk.”

Verstappen hozzátette, mivel eltérő taktikával vág neki a versenynek, mint az előle induló Vettel, érdekes versenyre számít.

„Ami a versenyt illeti, majd meglátjuk, hogy alakul. A versenytempóm jónak tűnt, de másoké is, és egy új pályán bármi megtörténhet. Én a szuperlágy gumikon rajtolok, szóval Sebastiannak több tapadása lehet, ami egy kicsit trükkössé teszi a helyzetünket. De remélhetőleg mi tovább kint tudunk maradni ezekkel a gumikkal.”

„Egész hétvégén nem igazán voltak referenciapontjaink, mivel ez egy új pálya, szóval sok még a kérdőjel a holnapi verseny előtt. Várnunk kell, és majd meglátjuk, hogy alakul.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek