Megosztás:

Verstappen: A Mercedes momentán gyorsabb nálunk

Verstappen reméli, az első sorba kvalifikálhatja magát szombaton.
Verstappen reméli, az első sorba kvalifikálhatja magát szombaton. © Red Bull Racing

A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Max Verstappen azt reméli, a szombati harmadik szabadedzésen sikerült javítaniuk a tempón, és harcolni tudnak az első rajtsorért az időmérő edzésen.

A holland versenyző a pénteki nyitóedzést a 4., a második gyakorlást pedig az 5. helyen zárta Brazíliában, és bár összességében elégedett az elvégzett munkával, pontosan tudja, hogy a Mercedes autói jelenleg gyorsabbak.

„A pénteki napom rendben volt. Egy kicsit lehetett volna jobb, és még javítanunk kell az egyensúlyon, de alapvetően tisztességesen alakult az edzésnap” – mondta a holland tehetség.

„Délelőtt küszködtem a tapadással, ezen délutánra sikerült javítani egy kicsit, de még azért van tennivalónk. A rövid etap nem volt ideális a szuperlágy gumikon, de nem vagyunk olyan rosszak a hosszú etapokon.”

„Természetesen mindig szeretnék gyorsabb lenni, és a Mercedes jelenleg gyorsabb nálunk. Javítanunk kell holnapra, mert tudjuk, hogy ők az időmérőn feljebb tekerik a motorjukat.”

Verstappen hozzátette, reméli, hogy az időmérőn megszorongathatják a Mercedeseket.

„Azt gondolom, ha az első sorban akarunk lenni, akkor a harmadik edzésen legalább olyan gyorsnak – vagy gyorsabbnak – kell lennünk, mint a Mercedes.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bár mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt, Lewis Hamilton arra számít, a Ferrari és a...

Hozzászólások

( komment)