Verstappen: Mercedes-motorral a Red Bull dominálna az F1-ben

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen meg van győződve arról, ha csapata a Mercedes motorjait használná, dominálna a Forma-1-ben.
Bár az osztrák istálló 2010 és 2013 között sorozatban 4 világbajnoki címet nyert Sebastian Vettellel a Renault erőforrásait használva, a V6-os éra kezdete óta a Mercedes erőforrásai verhetetlenek a száguldó cirkuszban.

A Red Bull tavaly 3 versenyt ugyan meg tudott nyerni, ám a Renault aggregátjai még mindig nincsenek a Mercedes erőforrásainak szintjén. Verstappen pedig úgy véli, a Red Bull versenyautója most már „kellően” jó, csupán motorfronton kellene fejlődniük.

„Szerintem, ha Mercedes-motor lenne az autónkban, többé nem is látnának minket!” – mondta magabiztosan Verstappen a Motorsport.com-nak.

A Renault erőforrása egyébként sokat fejlődött az elmúlt években, Verstappen mégis állítja, a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest 2017-ben még kevesebb lóerővel rendelkeztek.

„A mi erőforrásunk nem olyan stabil mint a Mercedesé vagy a Ferrarié” – mondta a holland, aki szerint a hőenergia-visszanyerő rendszer (MGU-H) okozza a legtöbb problémát.

„A lemaradásunk viszont több dolog miatt van. Máskülönben már rég megoldották volna.”

A Red Bull tavaly nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, ám hamar kiderült, rossz irányba indultak el az autó fejlesztésével – és mire észbe kaptak, a riválisok már messze jártak.

„Egy kis légellenállású konfiguráció felé mentünk el, de bizonyos okok miatt nem működött” – mondta Verstappen a gyenge idénykezdet kapcsán.

„Talán túl optimisták voltunk. De láthattuk, hogy a csapat gyorsan képes fordítani a kockán. Természetesen ekkorra már a szezonnak annyi volt, de mégis magabiztossággal tölt el bennünket a jövőre nézve.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek