Verstappen mozgó üléssel vezetett a baleset után - F1VILÁG.HU

Verstappen mozgó üléssel vezetett a baleset után

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nem neheztel Sebastian Vettelre a Brit Nagydíjon történt ütközésük miatt – megbeszélték a történteket.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 13, 2019 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXEXZSSS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Vettel és Verstappen a Brit Nagydíjon csatáztak egymással, ám végül a német pilóta hátulról belement a Red Bullba – habár mindketten folytatni tudták a futamot, Verstappen az 5. helyre, Vettel pedig a mezőny végére került. 

Verstappen a futamot követően először a Leclerc elleni csatát értékelte, és elmondta, nagyon élvezte a küzdelmet a Ferrari pilótája ellen. 

Kemény volt és agresszív, szóval elég jó volt. Nem akartam túl sokat kockáztatni, mert hosszú volt még a verseny, és világos volt, hogy gyorsabbak vagyunk. Jó volt benne lenni ebben a csatában” – nyilatkozta a holland a Sky Sportsnak. 

„A kiállás után nem volt tapadásom, szóval újra megelőzött. A csapat jó döntést hozott azzal, hogy kihívtak és a kemény gumit választottuk, így előnyünk volt Leclerckel szemben.”

Minden nagyon jónak tűnt, megfelelő volt a tempónk is, felzárkóztam Sebhez, a gumikezelés is rendben volt, így próbálkoztam.”

A holland pilóta szerint egyértelmű volt, hogy merre fog mozdulni, így az nem érhette meglepetésként Vettelt, hiszen védte a pozícióját.

„Kívülről megelőztem őt, aztán védekeztem a 17-esben, de hátulról belém jött.

„Lehetett számítani arra, hogy becsukom az ajtót, de blokkoltak a kerekei, és hátulról belém jött. De már beszéltünk egymással, bocsánatot kért, szóval végső soron már mit tehetünk?”

Verstappen csodálkozott azon, hogy folytatni tudta a versenyt, és azon is, hogy célba tudta juttatni a versenygépét, hiszen több ponton is megsérült az autó az ütközést követően – például az ülése is kijött a helyéről. 

Hirdetés

„Őszintén szólva nem tudom, hogy hogy értem célba ezzel az autóval. A szervó meghibásodott, az ülésem kijött a helyétől, fékezésnél előrecsúszott, kanyarodásnál pedig jobbra vagy balra dőltem.” 

„Amikor kiszálltam az autóból, láttam, hogy a padlólemez teljesen tönkrement, szóval örülök, hogy az 5. helyen célba értem.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!