Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Verstappen: Nagyon élveztem a versenyt

Szombati hibája miatt az utolsó helyről volt kénytelen rajtolni Monacóban a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen, aki ennek ellenére végül pontszerző pozícióban ért célba az utcai pályán.

Miközben Daniel Ricciardo megszerezte a rajtelsőséget, Max Verstappen pályára sem tudott gurulni a kvalifikáción, miután a harmadik szabadedzésen összetörte versenyautóját.

A holland pilóta így csak a mezőny végéről vághatott neki a versenynek, amelyen viszont számos előzést bemutatott, és végül a 9. pozícióban futott be.

Verstappen elárulta, nagyon élvezte a versenyt, de természetesen még mindig benne van a csalódottság a hibája miatt.

„Habár tudtuk, hogy a károk minimalizálásáról szól majd a verseny, nagyon jól éreztem magam, képes voltam versenyezni más autók ellen, és nagyon versenyképes voltam a rajttól kezdve” – mondta Verstappen.

„Persze mélyen belül még mindig csalódott vagyok, mert sokkal jobb eredményt értünk volna el, ha nem hibázok az edzésen, másfelől viszont a verseny nagy részében remekül éreztem magam, előztem a többieket és minden egyes körben küzdöttem, amit főleg itt Monacóban ritka dolog, mert általában az ember csak végigvonatozza a versenyt.”

„Az autó jól kezelhető volt, remekül taktikázunk, így végül pontszerző helyen végeztünk.”

„Pályafutásom során megtanultam, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de én mindig magamra figyelek. Ezen a hétvégén elkövetettem egy hibát, Daniel viszont szuper munkát végzett, és rendkívüli módon gratulálok neki a győzelemhez, illetve ehhez a különleges pillanathoz.”

Szólj hozzá!