Verstappen: Nagyon élveztem a versenyt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Szombati hibája miatt az utolsó helyről volt kénytelen rajtolni Monacóban a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen, aki ennek ellenére végül pontszerző pozícióban ért célba az utcai pályán.

Miközben Daniel Ricciardo megszerezte a rajtelsőséget, Max Verstappen pályára sem tudott gurulni a kvalifikáción, miután a harmadik szabadedzésen összetörte versenyautóját.

A holland pilóta így csak a mezőny végéről vághatott neki a versenynek, amelyen viszont számos előzést bemutatott, és végül a 9. pozícióban futott be.

Verstappen elárulta, nagyon élvezte a versenyt, de természetesen még mindig benne van a csalódottság a hibája miatt.

„Habár tudtuk, hogy a károk minimalizálásáról szól majd a verseny, nagyon jól éreztem magam, képes voltam versenyezni más autók ellen, és nagyon versenyképes voltam a rajttól kezdve” – mondta Verstappen.

„Persze mélyen belül még mindig csalódott vagyok, mert sokkal jobb eredményt értünk volna el, ha nem hibázok az edzésen, másfelől viszont a verseny nagy részében remekül éreztem magam, előztem a többieket és minden egyes körben küzdöttem, amit főleg itt Monacóban ritka dolog, mert általában az ember csak végigvonatozza a versenyt.”

„Az autó jól kezelhető volt, remekül taktikázunk, így végül pontszerző helyen végeztünk.”

„Pályafutásom során megtanultam, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de én mindig magamra figyelek. Ezen a hétvégén elkövetettem egy hibát, Daniel viszont szuper munkát végzett, és rendkívüli módon gratulálok neki a győzelemhez, illetve ehhez a különleges pillanathoz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek