Megosztás:

Verstappen: Nagyot lépünk előre a Ferrari-motorral

Tavalyi Ferrari-motorokat kap idén a Toro Rosso.
Tavalyi Ferrari-motorokat kap idén a Toro Rosso. © Singapore GP

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint csapata nagyot lépet előre 2016-ban – köszönhetően annak, hogy idén már a Ferrari motorjait használja a Forma-1-ben.

Bár az olasz kiscsapat csak a maranellóiak tavalyi fejlesztésű erőforrását kapják – ellentétben a Sauberrel és a Haasszal, Verstappen elárulta, egyáltalán nem aggódik emiatt.

„Azt gondolom, nagyobbat lépünk előre, mint más csapatok, akik már eddig is a Ferrari vagy a Mercedes motorjait használták” – fogalmazott a holland tehetség.

„Kétlem, hogy olyan sokat javulnak majd motorikusan, ahhoz képest, amit mi nyerünk majd az erőforrásnak hála. Szóval a mi helyzetünk jobb lesz, és ez remélhetőleg segít majd bennünket.”

„Reméljük, hogy az autónk ismét jó lesz – persze ez ismét csak az első versenyhétvégén derül ki. Nagyon várom már az új szezont.”

Verstappen csapattársa, Carlos Sainz szerint az is nagyszerű, hogy a Ferrari visszatérésével a Toro Rosso még inkább olasz csapattá válik. Az ifjú versenyző szerint nagyot lépet előre az istálló.

„Elég lehangoló, amikor csak úgy elsuhannak melletted” – mondta a spanyol a gyengécske Renault-motorra utalva.

„Szóval csak jobb lehet a helyzet, és biztos vagyok benne, hogy a Toro Rosso a megbízhatóság, a kerékcserék, és a tapadás szempontjából is nagyot lép előre. Jó esélyeink vannak.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 mezőnyéhez idén csatlakozó Haas csapatfőnöke, Günther Steiner állítja, az, hogy a...

Hozzászólások

( komment)