Verstappen: Nekem nem Senna a példaképem - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nekem nem Senna a példaképem

HIRDETÉS

A mai Forma-1-es mezőny többségének Ayrton Senna, vagy éppen Michael Schumacher a példaképe – az ifjú Max Verstappen esetében azonban valami egészen másról van szó.


A mai Forma-1-es mezőny többségének Ayrton Senna, vagy éppen Michael Schumacher a példaképe – az ifjú Max Verstappen esetében azonban valami egészen másról van szó.

A holland versenyző elárulta, ő Schumacher egykori csapattársát tekinti idoljának – hogy pontosan kit is? Hát persze, hogy édesapját, Jos Verstappent, aki 1994-ben, még a Benettonnál versenyzett a ma már hétszeres világbajnok oldalán.

„Az én példaképem nem Senna. Az én példaképem mindig is az apám volt” – mondta Max Verstappen, aki rendkívül sokat köszönhet édesapjának, hiszen az ő segítségével esélye sem lett volna arra, hogy eljusson a Forma-1-ig.

Pedig az édesapa semmit nem erőltetett: Jos Verstappen elmondása szerint fia találta ki, hogy versenyezni akar.

„Max volt az, aki kezdeményezte. Négy és fél éves volt, amikor közölte velünk, hogy gokartozni akar. Akkoriban én még a Forma-1-ben voltam az Arrowsszal. Nyilván szerettem volna én is, de úgy voltam vele, hogy jobb lenne, ha még egy kicsit várna.”

„Azt gondoltam, jobb lenne, ha hatéves korában kezdené el, de Max félreérthetetlenül világossá tette, hogy azonnal gokartozni akar.”

„Aztán Max 6 éves lett, és nagyon gyors volt gokartban. Viszont ebben a korában már olyan versenyzők ellen kellett megküzdenie, akik 8, 9, vagy 10 évesek voltak. Egy kicsit lassabb volt náluk.”

„A nagy lépés akkor érkezett el, amikor a genki gokartpálya, ahol általában dolgoztunk, zárva volt. Szóval egy olyan pályára mentünk, amit Max nem ismert annyira. De rögtön versenyképes volt. Szándékosan nem is mondtam neki semmit a kanyarokról és az ívekről. Azt gondolom, ott értette meg igazán. És amikor visszatértünk Genkbe, ez az előrelépés ott is szemmel látható volt.”

Az ifjú Verstappen tavaly pedig már a Forma-1-ben is nyert versenyt a Red Bull-lal, célja pedig természetesen a világbajnoki cím.

Hirdetés

„A cél az, hogy a vb-címért harcoljak” – mondta Max.

„Az új autó önbizalommal tölt el bennünket, és a Renault-nak is hála közelebb kerülhetünk a Mercedeshez. De a Ferrari is mindent megtesz azért, hogy versenyképes legyen. Érdekes szezonnak ígérkezik!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!