Verstappen nem akarta megszorongatni Hamiltont a versenybírók előtt - F1VILÁG.HU

Verstappen nem akarta megszorongatni Hamiltont a versenybírók előtt

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, nem akarta „megszívatni” a Mercedes Forma-1-es csapatát, illetve Lewis Hamiltont amiatt, mert a brit versenyző akadályozta őt a Francia Nagydíj második szabadedzésén.
Fotó: Red Bull Racing

Hamiltont és Verstappen péntek délután beidézték a stewardok, mert felmerült a gyanú, hogy a Mercedes versenyzője egyik kicsúszását követően veszélyes módon tért vissza a versenypályára, akadályozva ezzel Verstappent.

Az érintetteket meghallgatták a versenybírók, és végül úgy döntöttek, nem büntetik Hamiltont. Indoklásukban azt írták, „a versenyzők egyetértettek abban, hogy a szituáció nem volt különösebben veszélyes, és a korlátozott látótér megnehezítette Hamilton számára azt, hogy észrevegye a közeledő autót”.

A stewardok kitértek arra is, Hamilton „legalább kétszer belenézett a tükörbe”, mielőtt visszatért a pályára.

Verstappen a történtek után a Ziggo Sport televíziónak nyilatkozva elárulta, nem akart ügyet csinálni a történtekből.

„Ha ilyesmi történik, nem fogok ügyet csinálni belőle. Egyébként sem velük harcolunk” – mondta a holland.

„Ha a bajnoki címről lenne szó, vagy az ember arra számít, hogy tényleg harcolni tud a Mercedesszel ezen a hétvégén, akkor talán megpróbálod megszívatni őket. De nem érzem úgy, hogy erre most szükség lenne.”

Verstappen azt mondta a versenybíróknak, nem sok mondanivalója van az incidenssel kapcsolatban. A holland kifejtette, „a tisztességes dolog az, ha nem siránkozom, hogy ’igen, feltartott engem’.”

„Megesik, hogy nem lát a tükörben. Mert az látszott a felvételeken, hogy belenézett a tükörbe. De ezek a tükrök nem túl nagyok, és a pálya azon része igazán széles. Szóval nem láthatott engem a tükörben.”

Nem sokkal Verstappen és Hamilton meghallgatását megelőzően döntöttek a stewardok arról, lezártnak tekintik Sebastian Vettel monreali ügyét. A Red Bull holland pilótája szerint a két eset össze sem hasonlítható.

Hirdetés

„Nem ugyanolyan volt a helyzet. Ráadásul csak szabadedzés volt, szóval mit számít?” – mondta a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!