Verstappen: Nem akartam megbántani senkit - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem akartam megbántani senkit

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen azt mondja, nem akart senkit megsérteni akkor, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróját, Garry Connellyt „idiótának”, majd „mongolnak” nevezte.

A holland versenyző azért volt dühös, mert a vasárnapi Amerikai Nagydíj leintése után a stewardok 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, mivel szabálytalannak ítélték meg előzését Kimi Räikkönennel szemben.

Verstappen így elveszítette 3. helyét, majd később azt mondta, nagyon dühös amiatt, hogy az „idióta” Connelly mindig ellene ítél.

A Red Bull versenyzője később a holland televíziónak nyilatkozva „mongolnak” nevezte a versenybírót, ezen nyilatkozatát pedig később meg kellett magyaráznia.

„Nézzék, a pillanat hevében az ember mond dolgokat, de természetesen nem volt semmi rossz mögöttes tartalma” – mondta Verstappen.

„Az adott pillanatban csak kitört belőlem. Nem akartam ártani senkinek.”

Verstappen szerint ideje, hogy az FIA változtasson hozzáállásán, véleménye szerint ugyanis a stewardok vasárnapi döntése ártott a sportnak.

„Szerintem sokan szeretnének változtatni a rendszeren. Azt gondolom, nem volt korrekt, és nevetséges, hogy nem lehet tenni ellene. Beszélni fogunk róla, de látnunk kell, mi a helyes. Erre jelenleg még nincs egyértelmű válaszom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!