Verstappen vs. Ocon

Verstappen nem bánja, hogy dulakodott Oconnal: „Lehetett volna rosszabb is!”

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy dulakodni kezdett Esteban Oconnal a Forma-1-es Brazil Nagydíj után – sőt, a holland azt mondja, lehetett volna durvább is a franciával.

Max Verstappen azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy dulakodni kezdett Esteban Oconnal a Forma-1-es Brazil Nagydíj után – sőt, a holland azt mondja, lehetett volna durvább is a franciával.

Verstappen az interlagosi verseny után vonta kérdőre Ocont, aki a futam során lekörözöttként kiütötte őt, miközben az élen haladt a győzelem felé.

A versenybírók ezt követően idézték be őket, és Verstappent végül kétnapi közszolgálati munkára ítélte az FIA.

Az Abu Dhabi Nagydíj előtti sajtótájékoztatón a holland azt mondta, valójában „igazán higgadtan” vonta kérdőre Ocont.

Arra a kérdésre, hogy bánja-e a lökdösődést, Verstappen így felelt: Nem, nem igazán, mert bocsánatkérést vártam, és egy teljesen más reakciót kaptam.”

„Mindenkiben vannak emóciók, én pedig épp akkor buktam el a győzelmet, szóval azt gondolom, igazából meglehetősen nyugodt is voltam. Lehetett volna sokkal rosszabb is.”

„Azt gondolom, a lökdösődés minden sportágban megtörténik. A minap láttam egy futballmeccset… Szóval szerintem igazán higgadtan reagáltam.”

„Mit vártak, mit fogok csinálni, kezet rázok? Hogy megköszönöm, hogy második lehetek ahelyett, hogy győztem volna? Szerintem ez egy teljesen normális reakció volt.”

„Oké, kaptam kétnapi közmunkát az FIA-val, amiről majd kiderül, hogy mi is lesz pontosan… Viszont nem hallották azt, amit mondott nekem, csak azt látták, hogy lökdösődöm. De ha értenék az egész beszélgetést, akkor másképp látnák.”

Arra a kérdésre, hogy mit is mondott neki pontosan Ocon, Verstappen így felelt: „Valamit, amire nem számítottam. Alapvetően nem számít, mit mondott – a lényeg, hogy lekezelő volt velem ahelyett, hogy bocsánatot kért volna.”

„Ahogy mondtam, nem vagyunk robotok, vannak érzéseink, és amíg nem robotokat ültetnek az autókba, ez így is lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek