Verstappen: Nem érdemeltük meg a dobogót

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint hiába előzték volna meg Charles Leclercet a verseny végén, akkor sem érdemelték volna meg a dobogós helyezést az F1-es Bahreini Nagydíjon.

Verstappen egész hétvégén küszködött az autóval, a versenyből viszont sikerült kihoznia a maximumot: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Leclerc mögött végül a 4. helyen zárt. 

„Ha nem jött volna a biztonsági autó, akkor Leclercet még elkaptuk volna” – mondta. „De a mai teljesítményünkkel nem érdemeltünk dobogót. Ez egy nehéz hétvége volt, a szél sem segített, masszívan túlkormányzott volt az autó.”

„A pontok jók, különösen egy ilyen trükkös hétvége után. A negyedik hely ebből a szempontból nem rossz eredmény.”

Verstappen Carlos Sainzcal csatázott a verseny kezdetén, amikor a két autó összeért, Sainz pedig defektet kapott. A versenybírák újra megnézték az esetet, azonban úgy döntöttek, nem osztanak ki büntetést

„Azt hiszem, nem látott” – mondta Verstappen. „Megpróbált a külső íven későn fékezni, és ezekben az autókban nem látod, hogy mi van melletted. A kerekeink összeértek, ez pech volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Friss hírek