Verstappen: Nem érdemeltük meg a dobogót

Fotó: Red Bull Racing
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 30: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on with race engineer Gianpiero Lambiase in the garage during final practice for the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 30, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YVNT4FR11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint hiába előzték volna meg Charles Leclercet a verseny végén, akkor sem érdemelték volna meg a dobogós helyezést az F1-es Bahreini Nagydíjon.

Verstappen egész hétvégén küszködött az autóval, a versenyből viszont sikerült kihoznia a maximumot: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Leclerc mögött végül a 4. helyen zárt. 

„Ha nem jött volna a biztonsági autó, akkor Leclercet még elkaptuk volna” – mondta. „De a mai teljesítményünkkel nem érdemeltünk dobogót. Ez egy nehéz hétvége volt, a szél sem segített, masszívan túlkormányzott volt az autó.”

„A pontok jók, különösen egy ilyen trükkös hétvége után. A negyedik hely ebből a szempontból nem rossz eredmény.”

Verstappen Carlos Sainzcal csatázott a verseny kezdetén, amikor a két autó összeért, Sainz pedig defektet kapott. A versenybírák újra megnézték az esetet, azonban úgy döntöttek, nem osztanak ki büntetést

„Azt hiszem, nem látott” – mondta Verstappen. „Megpróbált a külső íven későn fékezni, és ezekben az autókban nem látod, hogy mi van melletted. A kerekeink összeértek, ez pech volt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!