Verstappen: Nem gondoltam, hogy ekkora a baj

Bahrain Grand Prix Practice
Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB13 with aero paint on barge board aqnd sidepod at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 14 April 2017. flo-wiz

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője jelentős időt töltött a garázsában a második szabadedzésen, ám bízik benne, hogy a hétvége folytatására ez nem lesz nagy hatással.

Verstappen a második szabadedzés során ráhajtott a Valtteri Bottas Mercedeséről lehulló T-szárnyra, amely károkat okozott a padlólemezén. A Red Bull így kénytelen volt azonnal megjavítani az autót, ami időveszteséget jelentett a gyakorlás során.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyi minden tönkremegy” – kezdte Verstappen a beszámolót.

„Ki kellett cserélnünk a padlólemezt, szóval elég nagy károk keletkeztek. Sokáig tartott, és természetesen ez a helyzet közel sem ideális, mivel megint kihagytam a versenyszimulációt.”

„Azt hiszem, felvehetjük a versenyt itt a többiekkel – legalábbis ami a garázs másik oldalát illeti” – utalt Verstappen csapattársára, Daniel Ricciardóra, aki a második szabadedzésen mindössze 66 ezredmásodperces hátránnyal végzett a 3. helyen. „De különböző beállításokkal mentünk. Még nem vagyunk teljesen elégedettek, meglátjuk, hogy hogyan alakul a holnap.”

Christian Horner csapatfőnök az esetet követően elmondta, szerinte be kellene tiltani a T-szárnyakat, hiszen a mai edzés is mutatja, hogy azok rendkívül veszélyesek.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!