Verstappen nem ijedt meg a Honda-motortól - F1VILÁG.HU

Verstappen nem ijedt meg a Honda-motortól

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen nem ijedt meg attól, hogy csapata a 2019-es idényre a pletykák szerint Honda-motorokra válthat.

Brit sajtóhírek szerint a Renault már tájékoztatta is az osztrák istállót arról, hogy a következő idény után nem szeretné folytatni az együttműködést – ebben az esetben pedig a Red Bull Honda-motorokkal folytathatja.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, az már most biztosra vehető, hogy a Red Bull kiscsapata, a Toro Rosso 2018-ban a japán gyártó erőforrásait használja majd.

Max Verstappen nemrég világossá tette, nagyon reméli, hogy jövőre már esélye lesz arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon. A hollandot csütörtökön természetesen a Honda-motorról is megkérdezték – ő pedig elárulta, nem aggódik.

„Elvégre nem én hozom a döntést. Tudom, hogy jövőre a Red Bull Renault színeiben versenyzem, és aztán majd meglátjuk. Ez a dolog 2019-ről szól” – fogalmazott Verstappen.

„Először is azt kell látnunk, én mit fogok csinálni 2019-ben. Nem aggódom emiatt. A 2018-as év elejére akarok fókuszálni, és látni akarom, mennyire vagyunk versenyképesek.”

Bár Verstappennek szerződése van a Red Bull-lal 2019-re, az F1VILÁG úgy tudja, az ifjú versenyző számára egy záradék lehetővé teszi, hogy már a 2018-as év végén távozzon az osztrákoktól.

Verstappen azt mondja, felesleges azon aggódni, hogy mi van akkor, ha a Renault nem akarja a Red Bull-lal folytatni 2019-ben – leginkább azért, mert az sem lehetetlen, hogy a Honda összekapja magát.

„Lehet, hogy jövőre nagyon versenyképesek lesznek. Viszont fogalmam sincs, mi van eldöntve a jövőre vonatkozóan. Majd meglátjuk. Én csak arra vagyok kíváncsi, mi lesz a 2018-as idény elején.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!