Verstappen: Nem kamu, hogy jövőre vb-címért megyünk a Hondával!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen állítja, a Red Bull „nem hazudik”, amikor azt mondja, 2019-ben a Honda motorjaival a világbajnoki címért szállhat majd harcba.

Max Verstappen állítja, a Red Bull „nem hazudik”, amikor azt mondja, 2019-ben a Honda motorjaival a világbajnoki címért szállhat majd harcba.

Az energiaital-gyárosok az idei szezont követően búcsút intenek a Renault-nak, jövőre pedig már a Honda V6-os erőforrásaival folytatják szereplésüket a Forma-1-ben.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmu Marko a napokban azt mondta, nem látja okát annak, miért ne lehetne Verstappen már jövőre a sportág történetének legfiatalabb bajnoka, szerinte ugyanis a Honda-motor kellőképpen ütőképes lesz ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel és a Ferrarival.

Bár a Hondának a McLaren és a Toro Rosso partnereként sem sikerült dobogós eredményeket elérnie az elmúlt években, Verstappen azt mondja, az adatok azt mutatják, a japán gyártóval való együttműködés jelentős előrelépés lesz csapata számára.

„Ez a számokban is megmutatkozik” – mondta Verstappen, amikor Marko nyilatkozatáról kérdezte az Autosport című szaklap.

„Nem hazudunk, vagy próbálunk olyasvalamit elhitetni a nagyvilággal, ami nem igaz. De persze a dolog attól is függ, a többiek mennyit fognak fejlődni. Még várnunk kell, hogy ez kiderüljön.”

A holland elismeri, elképzelhető, hogy a 2019-es szezont a Honda még a Mercedes és a Ferrari mögött kezdi meg.

„Realista vagyok. Azt gondolom, kezdetben kicsit hátrányban leszünk a motorerőt tekintve, de kétségkívül jobb lesz a helyzet, mint most. Biztos, hogy közelebb leszünk. Hogy ez kezdetben elég lesz-e, azt nem tudom. Úgyhogy a legfontosabb az lesz, hogy a lehető legjobb eredményt elérjük, és az elején ne veszítsünk sok pontot.”

Verstappen kifejtette, amíg nincs ütőképes autója, ő sem tudja megmondani, hogy képes-e egy egész idényen át a vb-címért harcolni.

„Szerintem képes vagyok, hiszen már majdnem négy szezon van a hátam mögött, Lewis [Hamilton] pedig már első évében a vb-címért harcolt. De hogy az ember készen áll-e rá? Nem lehet biztos benne. Hogy ő készen állt-e? Talán igen, talán nem.”

„De amint egy jó autó van alattad, kétségkívül hajtani fogsz érte, mivel általában csak a csapattársad ellen harcolsz, hiszen mindig van egyfajta dominancia az autót illetően. Soha nem 100 százalékig világos, hogy valaki készen áll-e, vagy sem.”

„Amint van egy olyan autód, amivel olyan gyorsan tudsz menni, amennyire csak lehet, és az a legjobb autó a mezőnyben, általában versenyeket nyersz, vagy második leszel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek