„Verstappen nem lesz bajnok a Red Bullnál” – Rosberg

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 24, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A korábbi Forma-1-es világbajnok Nico Rosberg furcsának tartja, hogy Max Verstappen 2020-ig szerződést kötött jelenlegi csapatával, a Red Bull-lal – a német szerint az ifjú versenyzőnek az energiaital-gyárosokkal nem lesz esélye a bajnoki címre.

Verstappen még tavaly írt alá több évre a Red Bull-lal, ami Rosberg szerint azért érdekes, mert folyamatosan lehetett hallani, hogy a Mercedes és a Ferrari érdeklődik szolgálatai iránt.

Bár nem ért egyet a holland döntésével, a 2016-os év legjobbja azt mondja, Verstappen üde színfoltja a Forma-1-es mezőnynek.

„Max nagyon jót tesz a sportnak, nem igaz?” – mondta a korábbi bajnok az F1 Racing magazinnak.

„Ha kiesik egy futam, csalódott vagyok, mert onnantól kezdve a verseny egy kicsit unalmasabb lesz. Az ember tudja róla, hogy menni fog a pozícióért és lehetőségeket kreál.”

„Elég csak megnézni a tavalyi, austini támadását Kimi [Räikkönen] ellen. Csak Max próbálta volna meg. Nincs még egy versenyző a mezőnyben, aki egyáltalán elgondolkozott volna az előzésen ott, hát még be is vállalja…”

Rosberg hozzátette, nem tudja, mi győzte végül meg Verstappent, de úgy véli, a Red Bullnál nem lesz esélye a vb-címre.

„Furcsa döntés volt, mert nem az övék a legjobb autó, és a legjobb autókkal rendelkező két topcsapat vörös szőnyeggel várta. Szóval furcsa ez, miközben az ember csak a győzelemre hajt. Minden kártya a kezében volt, és nem tudom, milyen tényező győzte meg őt. Miért kötelezte el magát ilyen gyorsan?”

„Nem gondolom, hogy világbajnok lesz a Red Bullnál, mert a Mercedes hihetetlen erőforrással rendelkezik, és a Ferrari is ott van a szeren. Van a Red Bullnak egy feltörekvő tehetsége az aerodinamikai részlegen? Úgy tudom, Adrian Newey már csak részmunkaidőben dolgozik ott…”

Ami a Red Bull aerodinamikai részlegét illeti: a korábban a CFD-részlegen dolgozó Craig Skinnert januárban nevezték ki vezető aerodinamikusnak, szóval kétségkívül vannak feltörekvő tehetségek az osztrák csapatnál.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!