„Verstappen nem lesz bajnok a Red Bullnál” – Rosberg

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A korábbi Forma-1-es világbajnok Nico Rosberg furcsának tartja, hogy Max Verstappen 2020-ig szerződést kötött jelenlegi csapatával, a Red Bull-lal – a német szerint az ifjú versenyzőnek az energiaital-gyárosokkal nem lesz esélye a bajnoki címre.

Verstappen még tavaly írt alá több évre a Red Bull-lal, ami Rosberg szerint azért érdekes, mert folyamatosan lehetett hallani, hogy a Mercedes és a Ferrari érdeklődik szolgálatai iránt.

Bár nem ért egyet a holland döntésével, a 2016-os év legjobbja azt mondja, Verstappen üde színfoltja a Forma-1-es mezőnynek.

„Max nagyon jót tesz a sportnak, nem igaz?” – mondta a korábbi bajnok az F1 Racing magazinnak.

„Ha kiesik egy futam, csalódott vagyok, mert onnantól kezdve a verseny egy kicsit unalmasabb lesz. Az ember tudja róla, hogy menni fog a pozícióért és lehetőségeket kreál.”

„Elég csak megnézni a tavalyi, austini támadását Kimi [Räikkönen] ellen. Csak Max próbálta volna meg. Nincs még egy versenyző a mezőnyben, aki egyáltalán elgondolkozott volna az előzésen ott, hát még be is vállalja…”

Rosberg hozzátette, nem tudja, mi győzte végül meg Verstappent, de úgy véli, a Red Bullnál nem lesz esélye a vb-címre.

„Furcsa döntés volt, mert nem az övék a legjobb autó, és a legjobb autókkal rendelkező két topcsapat vörös szőnyeggel várta. Szóval furcsa ez, miközben az ember csak a győzelemre hajt. Minden kártya a kezében volt, és nem tudom, milyen tényező győzte meg őt. Miért kötelezte el magát ilyen gyorsan?”

„Nem gondolom, hogy világbajnok lesz a Red Bullnál, mert a Mercedes hihetetlen erőforrással rendelkezik, és a Ferrari is ott van a szeren. Van a Red Bullnak egy feltörekvő tehetsége az aerodinamikai részlegen? Úgy tudom, Adrian Newey már csak részmunkaidőben dolgozik ott…”

Ami a Red Bull aerodinamikai részlegét illeti: a korábban a CFD-részlegen dolgozó Craig Skinnert januárban nevezték ki vezető aerodinamikusnak, szóval kétségkívül vannak feltörekvő tehetségek az osztrák csapatnál.

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Friss hírek