Verstappen nem tudja, mi az oka a sorozatos hibáknak

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappennek, a Red Bull versenyzőjének eddig egyetlen sima nagydíjhétvégéje sem volt a 2018-as F1-es szezonban. Összegyűjtöttük, hol, mibe keveredett a holland pilóta.

Verstappent rengeteg kritika éri mostanában, mivel az idei szezonban eddig minden versenyhétvégén belekeveredett valamilyen incidensbe – függetlenül attól, hogy ő volt a hibás vagy sem.

Ausztrália
Verstappen Kevin Magnussent üldözte a versenyen, amikor hibázott, megpördült, emiatt értékes pozíciókat veszített. Autója már egy korábbi pályaelhagyásnál megsérült, így végül csak a hatodik helyen ért célba.

Bahrein
Az időmérő edzésen összetörte a Red Bullt, majd a futamon Lewis Hamiltonnal ütközött – az incidens következtében defektet kapott, ezzel pedig vége is lett a versenyének.

Kína
A Kínai Nagydíjon a Red Bull pilótája egy szinte biztos győzelmet dobott el: megpróbálta Hamiltont megelőzni, majd Sebastian Vettel vált áldozatává. A holland a Ferrarit támadta, ám összeütköztek, nagy szerencséjük volt, hogy végül mindketten folytatni tudták a versenyt.

Baku
Az Azeri Nagydíjat Verstappen és Ricciardo talán soha nem fogja elfelejteni: a csapattársak a futamon fair csatát vívtak egymással, egészen addig, míg össze nem ütköztek – mindkettejük versenye véget ért. A csapat nem is akart belemenni abba, hogy megvizsgálják, ki hibázott, mindkét pilótának elmondták, hogy ilyet többet nem szeretnének látni.

Barcelona
A Spanyol Nagydíjon Verstappen a biztonsági autó mögött autózva Lance Stroll-lal ütközött, amelynek következtében a kanadai defektet kapott. Az incidens után a Red Bull-pilóta úgy nyilatkozott, nem érzi, hogy hibázott volna. Végül a harmadik helyen ért célba.

Monaco
Verstappen a harmadik szabadedzés végén törte össze a Red Bullt, emiatt nem tudott részt venni az időmérőn, így kénytelen lesz a vasárnapi versenyen az utolsó helyről rajtolni.

„Természetesen sosem szeretnénk, hogy ez történjen, de sajnos megtörténik” – nyilatkozta Verstappen szombaton.

A kérdésre, hogyan tudja megmagyarázni, hogy mostanában folyamatosan incidensekbe keveredik, a holland így válaszolt: „Jelen pillanatban nem tudom.”

„A csapat mindig mögöttem fog állni, jó és rossz időkben is. Mindkettő előfordul. Tavaly a sok motorhibával és ilyen dolgokkal ugyanez volt a helyzet. Csapatként dolgozunk. Együtt nyerünk, együtt veszítünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek