Verstappen: Nem tudtam gyors lenni, amikor igazán számított - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem tudtam gyors lenni, amikor igazán számított

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Practice

Végezhetett volna előrébb is a 6. helynél a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen, az utolsó etapjára azonban nem sikerült megfelelően felmelegítenie versenyautójának abroncsait.

A holland versenyző rendkívül elégedett autója időmérős tempójával, csak azt sajnálja, hogy amikor igazán számított, nem tudta kihozni belőle a legtöbbet.

Verstappen ugyanis forgalomba keveredett, így felvezető körén nem tudta kellően felhevíteni a Pirelli-abroncsokat. A Red Bull versenyzője így végül a 6. helyet szerezte meg.

„Összeségében az egész időmérő nagyon pozitív volt, egészen az utolsó etapig sikerült javulnunk, de ott bajba kerültem a bemelegítés során” – mondta a holland tehetség.

„Felipe [Massa] haladt előttem, és 1-es fokozatban kellett maradnom, hogy tartsam a távolságot. Emiatt viszont lehűltek a gumik, ami sokat ártott az első szektorban.”

„Márpedig, ha az ember rögtön 2 tizedet veszít az elején, az nem ideális – próbál felzárkózni, de ez nagyon nehéz, ha a gumik nincsenek a megfelelő működési tartományban.”

„A tempó rendben volt, csak épp az utolsó etapon nem, amikor igazán számított volna. De olykor megtörténik ez, ha az ember forgalomba kerül.”

„Viszont sikerült kisebb előrelépéseket tennünk, próbáltunk optimalizálni mindent, ami látszólag működött is. Egyre jobban sikerül kiismernünk az autót. Határozottan közelebb vagyunk. Azt gondolom, a Mercedes még mindig túl gyors, de úgy tűnik, a Ferrari nincs annyira elöl.”

Verstappen kifejtette, reméli, hogy sikerül „túlélnie” az első köröket, és ezúttal is a dobogóért harcolhat majd.

Hirdetés

„Az autónk jobban működik ezen a pályán, szóval remélhetőleg sikerül tiszta rajtot vennünk, és aztán majd meglátjuk, mire leszünk képesek. Lehetőség lett volna arra, hogy előrébb végezzek ma, de legutóbb egy kicsit hátrébbról rajtoltam, és végül dobogóra álltam, szóval bármi lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!