Verstappen: Nincs baj a magas rázókövekkel - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nincs baj a magas rázókövekkel

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint nagyon jó helyen van a kiegészítő rázókő a pályán, még akkor is, ha ő is fennakadt rajta.
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint nagyon jó helyen van a kiegészítő rázókő az abi dhabi versenypályán, még akkor is, ha ő is fennakadt rajta.

Az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzését Verstappen nyerte csapattársa, Daniel Ricciardo előtt, és a második tréningen is a Ferrarik előtt végeztek, a holland pilóta ekkor egy hajszálnyi különbséggel, mindössze 44 ezredmásodperccel maradt el Valtteri Bottas legjobb idejétől.

„Jó nap volt, de az elejétől kezdve panaszkodtam kicsit. Különösen az utolsó szektorban és a kanyarokban tűnik erősnek az autó” – mondta a Red Bull-pilóta.

A második szabadedzésen Verstappen a 20-as kanyarhoz elhelyezett kiegészítő rázókőre hajtott rá, ám egy rövid bokszlátogatás után folytatni tudta a körözést.

„Meg tudom érteni, hogy miért van szükség ott ezekre a rázókövekre, és őszintén szólva egyáltalán nem rossz, hogy ott vannak, különben mindenki elhagyná a pályát, hogy a leggyorsabb ívet használja. Én ráhajtottam” – nyilatkozta a holland.

„Az elmúlt évben kicsit többet engedhettünk meg magunknak ott, de most egy kicsit magasabbak a rázókövek.”

„Nem várom azt, hogy a versenyen ez problémás lesz, mert nem fognak annyira kimenni a pálya mellé.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!