Verstappen vs. Ocon

Verstappen: Nincs baj a magas rázókövekkel

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint nagyon jó helyen van a kiegészítő rázókő a pályán, még akkor is, ha ő is fennakadt rajta.

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint nagyon jó helyen van a kiegészítő rázókő az abi dhabi versenypályán, még akkor is, ha ő is fennakadt rajta.

Az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzését Verstappen nyerte csapattársa, Daniel Ricciardo előtt, és a második tréningen is a Ferrarik előtt végeztek, a holland pilóta ekkor egy hajszálnyi különbséggel, mindössze 44 ezredmásodperccel maradt el Valtteri Bottas legjobb idejétől.

„Jó nap volt, de az elejétől kezdve panaszkodtam kicsit. Különösen az utolsó szektorban és a kanyarokban tűnik erősnek az autó” – mondta a Red Bull-pilóta.

A második szabadedzésen Verstappen a 20-as kanyarhoz elhelyezett kiegészítő rázókőre hajtott rá, ám egy rövid bokszlátogatás után folytatni tudta a körözést.

„Meg tudom érteni, hogy miért van szükség ott ezekre a rázókövekre, és őszintén szólva egyáltalán nem rossz, hogy ott vannak, különben mindenki elhagyná a pályát, hogy a leggyorsabb ívet használja. Én ráhajtottam” – nyilatkozta a holland.

„Az elmúlt évben kicsit többet engedhettünk meg magunknak ott, de most egy kicsit magasabbak a rázókövek.”

„Nem várom azt, hogy a versenyen ez problémás lesz, mert nem fognak annyira kimenni a pálya mellé.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Friss hírek