Verstappen nincs elkeseredve az időmérős pech után

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Rendkívül balszerencsésen alakult a Red Bull holland versenyzőjének a kanadai időmérő edzés, ugyanis Kevin Magnussen autótörése miatt, már a Q2-ben elvérzett.
Bajsz Ádám

Bajsz Ádám

A Red Bull két különféle gumi stratégián küldte ki versenyzőit, az időmérő második szakaszában. Míg Gaslynak időben feltették a szuper lágy keverékű abroncsot, addig Verstappen több körön keresztül a sárga oldalfalú, eggyel keményebb keveréken próbálkozott. A hollandot azonban mindkét gyors körén forgalom hátráltatta. Az utolsó próbálkozására felkerült természetesen Max RB15-ére is a piros színnel jelölt gumi, ám végül Magnussen balesete miatt nem tudta megkezdeni ezen a garnitúrán a mért kört.

A 21 éves versenyző azonban meglepően higgadtan értékelte a helyzetet:

Megpróbáltuk a közepes keveréken teljesíteni a Q2-t, ám a gumik már érzésre sem voltak a megfelelőek és a forgalom is hátráltatott. Végül aztán nagyon szerencsétlenül jártunk a piros zászló miatt.

Értelemszerűen nem ebből a pozícióból szerettünk volna rajtolni, meglátjuk, hogy innen mire megyünk holnap. Nem vagyok elkeseredve, megesik az ilyesmi néha a Forma-1-ben. A tempónk nem volt elég gyors a riválisainkhoz képest, szóval kemény futamra számítok vasárnap.”

Verstappen helyzetén esetlegesen segíthet, hogy ha a balesetet szenvedő Magnussen autóján bármit is cserélni kell az ütközést követően, hiszen az automatikus rajthely büntetést vonna maga után.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!