Verstappen nyert Mexikóban, Hamilton ötszörös világbajnok! - F1VILÁG.HU

Verstappen nyert Mexikóban, Hamilton ötszörös világbajnok!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, megelőzve Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent. Lewis Hamilton egy negyedik hellyel bebiztosította pályafutása ötödik világbajnoki címét!
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, megelőzve Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent. Lewis Hamilton egy negyedik hellyel bebiztosította pályafutása ötödik világbajnoki címét!

A pole pozícióból Daniel Ricciardo várhatta a piros lámpák kialvását, mellette ott sorakozott csapattársa, Max Verstappen, míg a második sorban a két bajnokesélyes, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel várták a rajtot. Hamiltonnak 5 pontra volt szüksége ahhoz, hogy Mexikóvárosban bezsebelje pályafutása ötödik világbajnoki címét.

A rajt nem sikerült jól Ricciardónak, Verstappen és Hamilton is el tudott menni mellette, így az első kört Verstappen – Hamilton – Ricciardo – Vettel – Bottas sorrendben teljesítette a mezőny.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso már a 4. körben feladta a versenyt műszaki probléma miatt, így ő volt a Mexikói Nagydíj első kiesője.

Alonso félrehúzódó McLarenje miatt érvénybe léptették a virtuális biztonsági autós szisztémát.

Az élmezőnyből a két Mercedes érkezett elsőként a bokszba: Hamilton és Bottas a 10. kör végén érkezett. 1 körrel később Ricciardo is jött a bokszba, az ausztrál Hamilton mögé érkezett vissza a pályára.

Fotó: Mercedes

Verstappen az élről a 13. körben hajtott a bokszba, ő is a szuperlágy gumikat kapta a következő etapra. A vezetést így Sebastian Vettel vette át, Verstappen pedig Räikkönen mögé ért vissza, akit nem sokkal később meg is tudott előzni a friss gumikkal.

Hamarosan Hamilton és Ricciardo is megérkezett a gumikkal már látványosan szenvedő Räikkönen mögé, végül ők ketten is megelőzték a finn pilótát.

Vettel és Räikkönen a 17. körben hajtottak a bokszba friss gumikért, a 4., illetve 6. helyre jöttek vissza.

Hirdetés

A 30. körben Carlos Sainz megálló Renault-ja miatt ismét érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós protokoll – Sebastian Vettel épp ezt megelőzően kezdett támadást indítani Daniel Ricciardo ellen.

Vettel végül a 34. körben egy határozott manőverrel megelőzte az ausztrált, és feljött a 3. pozícióba.

Fotó: Scuderia Ferrari

5 körrel később Vettel már Hamiltont támadta, és a célegyenes végén meg is előzte ellenfelét.

A hazai közönsége előtt versenyző Sergio Perez a 40. körben feladni kényszerült a futamot műszaki probléma miatt.

A 47. körben Hamilton nagyon szenvedett már a szuperlágy gumikkal, Ricciardo pedig kőkeményen támadta őt a 3. helyért. Az ausztrál végül hibába hajszolta az angolt, akit ezután ki is hívták kerékcserére. Ugyanebben a körben érkezett Vettel is a bokszba.

A 48. körben Bottas ugyanolyan hibát követett el, mint Hamilton, így honfitársa, Räikkönen el tudott menni mellette. Közben Verstappen is megérkezett a bokszba friss gumikért.

9 körrel a leintés előtt Daniel Ricciardo vélhetően motorhiba miatt kénytelen volt feladni a futamot a 2. helyről.

A verseny utolsó köreiben Verstappen magabiztosan tartotta előnyét az élen, és végül sima győzelmet aratott Mexikóban Sebastian Vettel Ferrariját, illetve Kimi Räikkönent megelőzve.

A 4. helyen Lewis Hamilton ért célba, aki így bebiztosította Forma-1-es pályafutása ötödik világbajnoki címét.

Fotó: Mercedes

A Mexikói Nagydíjon pontot szerzett még Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Charles Leclerc, Stoffel Vandoorne és Marcus Ericsson is.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva folytatódik a Brazil Nagydíjjal.

A Mexikói Nagydíj végeredménye:

Forrás: Twitter/FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!