Megosztás:

Verstappen: Örülök, hogy lefutottuk ma az időmérőt

A holland 2. lett ma, de csak a 14. helyről startol vasárnap.
A holland 2. lett ma, de csak a 14. helyről startol vasárnap. © Red Bull Racing

Lewis Hamilton mögött a második leggyorsabb volt a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati, esős időmérő edzésén Max Verstappen – a holland azonban rajtbüntetése miatt csak a mezőny második feléből rajtolhat.

Verstappen remekül helytállt a kaotikus monzai körülmények közepette, és bár az első sorba kvalifikálta magát, motorcsere miatt hátrébb sorolják majd a rajtrácson, így csak a 14. pozícióból kezdheti meg a szezon 13. versenyét.

A holland az időmérő után elárulta, nagyon élvezte a kvalifikációt.

„Igazán jó időmérő volt, minden remekül működött” – mondta az ifjú versenyző.

„A Q3-ban nem voltam annyira elégedett az autóval, mint a Q1-ben és a Q2-ben: jobban csúszkáltam, és főleg az utolsó szektorban nem találtam a tapadást. Az utolsó köröm nem volt elég jó.”

„Hallottam a csapatrádión, hogy a pole-ban voltam, és a mérnököm mondta a fülemre a szektoridőket. De mondtam neki, hogy hagyja abba, és inkább azt mondja, milyen időket fut Lewis. Mert őt kellett legyőznöm.”

„Az, hogy 1 másodperccel maradtunk le, a mi csomagunkhoz képest egy remek eredményt. Élvezetes volt vezetni az esőben, és örülök annak, hogy ma futottuk az időmérőt, nem pedig holnap, száraz pályán. Máskülönben nem jött volna össze a második hely.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Rajtbüntetése miatt csak a mezőny végéről indulhat, azonban az időmérős eredményével elégedett...

Hozzászólások

( komment)