Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Verstappen óva int az időmérő kibővítésétől

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen attól tart, ha egy újabb szegmenssel kibővítik a Forma-1-es időmérőket, azzal a kvalifikáció csak egy „újabb gyakorlássá” válik.

Bár 2019-ben még várhatóan nem vezetik be a Q4-et, elképzelhető, hogy a későbbiekben kibővítik majd a kvalifikációt még egy szakasszal, hogy növeljék az izgalmakat.

„Én meghagynám ilyennek, máskülönben túl sokat körözünk” – mondta Verstappen a tervezett változtatásokkal kapcsolatban.

„Egyre többet gyakorlunk, és az időmérőnek rövidebbnek kellene lennie, hogy ne legyen olyan sok lehetőség megfutni egy kört. Máskülönben mire való az időmérő?”

„Csak egy újabb edzés lenne, ahol mindenki el tudja kapni a ritmust. Az időmérő arról szól, hogy kimész, van néhány lövésed, és ennyi. Ha elkezdjük kibővíteni, mindenki jó kört fut majd.”

A Renault versenyzője, Carlos Sainz egyetért a hollanddal – szerinte nem kellene olyan sok lehetőséget adni a versenyzőknek az időmérőn.

„Szívesen látnék egy újabb szakaszt, de csak akkor, ha szakaszonként egyetlen szett gumit kapnánk” – mondta a spanyol.

„Ne adjunk a versenyzőknek egy második esélyt, szakaszonként egy köridőt futhassanak csak! A nyomás nagyobb lenne. Versenyzőként specialitás, ha valaki rögtön a Q1-ben össze tud rakni egy jó kört, majd a Q2-ben és a Q3-ban is. Vannak, akik a Q1-ben még csak altatnak, és mindent kiadnak magukból a Q2-ben, vagy a Q3-ban. Ha viszont csak egy esélyed van, mindent beleadsz abba az egy körbe, mert nem szúrhatod el.”

Szólj hozzá!