Verstappen óva int az időmérő kibővítésétől

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen attól tart, ha egy újabb szegmenssel kibővítik a Forma-1-es időmérőket, azzal a kvalifikáció csak egy „újabb gyakorlássá” válik.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen attól tart, ha egy újabb szegmenssel kibővítik a Forma-1-es időmérőket, azzal a kvalifikáció csak egy „újabb gyakorlássá” válik.

Bár 2019-ben még várhatóan nem vezetik be a Q4-et, elképzelhető, hogy a későbbiekben kibővítik majd a kvalifikációt még egy szakasszal, hogy növeljék az izgalmakat.

„Én meghagynám ilyennek, máskülönben túl sokat körözünk” – mondta Verstappen a tervezett változtatásokkal kapcsolatban.

„Egyre többet gyakorlunk, és az időmérőnek rövidebbnek kellene lennie, hogy ne legyen olyan sok lehetőség megfutni egy kört. Máskülönben mire való az időmérő?”

„Csak egy újabb edzés lenne, ahol mindenki el tudja kapni a ritmust. Az időmérő arról szól, hogy kimész, van néhány lövésed, és ennyi. Ha elkezdjük kibővíteni, mindenki jó kört fut majd.”

A Renault versenyzője, Carlos Sainz egyetért a hollanddal – szerinte nem kellene olyan sok lehetőséget adni a versenyzőknek az időmérőn.

„Szívesen látnék egy újabb szakaszt, de csak akkor, ha szakaszonként egyetlen szett gumit kapnánk” – mondta a spanyol.

„Ne adjunk a versenyzőknek egy második esélyt, szakaszonként egy köridőt futhassanak csak! A nyomás nagyobb lenne. Versenyzőként specialitás, ha valaki rögtön a Q1-ben össze tud rakni egy jó kört, majd a Q2-ben és a Q3-ban is. Vannak, akik a Q1-ben még csak altatnak, és mindent kiadnak magukból a Q2-ben, vagy a Q3-ban. Ha viszont csak egy esélyed van, mindent beleadsz abba az egy körbe, mert nem szúrhatod el.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek