Verstappen óvatos a Red Bull 2018-as esélyeivel kapcsolatban

Fotó: Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Mexican GP 2017

Bár optimistán várja a 2018-as idényt, Max Verstappen szerint még korai arról beszélni, hogy jövőre a világbajnoki címért szállhatnak harcba.

A holland versenyző nemrég meghosszabbította szerződését a Red Bull Racinggel, ám többször kifejtette, jövőre már szeretne a végső győzelemért küzdeni.

Verstappen azonban a minap egy interjúban meglehetősen óvatosan fogalmazott csapatai esélyeiről – szerint ugyanis még lehetetlen megmondani, mire lesznek képesek.

„Egy kicsit még óvatos vagyok, de jó úton járunk” – mondta a holland tehetség.

„Soha nem tudhatjuk, a többi csapat mivel áll elő. Én csak szeretném kiélvezni a szezon végén, és aztán majd meglátjuk, mi történik jövőre.”

A Red Bull motorpartnere, a Renault sokat vár a 2018-as idénytől, Verstappen szerint azonban egyelőre lehetetlen megmondani, milyen teljesítményre lesznek képesek – előbb meg kell várniuk, amíg pályára viszik új autójukat.

„Majd jövőre meglátjuk” – mondta a holland, amikor a Renault-ban rejlő potenciálról kérdezték. „Erre a kérdésre most még nehéz válaszolnom.”

Verstappen édesapja, Jos Verstappen azt mondja, a legutóbbi, Mexikói Nagydíjon győztes tehetség egyre magabiztosabb, köszönhetően a Red Bull egyre javuló formájának.

„Az az érzésem, hogy egyre magabiztosabb” – mondta a Motorsport.com kérdésére a volt F1-es versenyző. „Lehetősége van arra, hogy játszadozzon egy kicsit. Ez nagyszerű. Ez az, amit látni akarunk.”

„Ez az oka annak is, hogy aláírtunk egy új szerződést. Az, hogy a Red Bullnak sikerült fordítania a kockán, és egy nem rossz autóból – mert nem volt olyan rossz autó – sikerült egy olyan autót fejleszteni, mint a mostani. Ez szuper.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!