Verstappen vs. Ocon

Verstappen: Pszichológus? Páros lábbal rúgnám ki!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Egyáltalán nem bánja az Esteban Ocon elleni kirohanását Max Verstappen, aki azt mondja, ha egy pszichológussal állítanának be hozzá, mondván, hasznára válhat, páros lábbal rúgna ki mindenkit.

Egyáltalán nem bánja az Esteban Ocon elleni kirohanását Max Verstappen, aki azt mondja, ha egy pszichológussal állítanának be hozzá, mondván, hasznára válhat, páros lábbal rúgna ki mindenkit.

Verstappen elbukta a győzelmet a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon, miután a lekörözött Esteban Ocon kiütötte őt az élről.

A franciát 10 másodperces stop-and-go büntetéssel sújtották, a leintés után pedig Verstappen kérdőre vonta őt, vitájuk pedig dulakodásig fajult. A két pilótát a stewardok eztán magukhoz rendelték, Verstappent pedig kétnapi közösségi munkára ítélték, melyet az FIA valamely eseményén kell majd letöltenie.

Verstappen a Ziggo Sport televíziónak a hét elején azt mondta, ennek ellenére egyáltalán nem bánja, hogy ilyen agresszíven lépett fel Oconnal szemben az eset után.

„Egyáltalán nem. Egyszerűen dühös vagyok, hogy nem győztem!” – mondta a holland.

„Tudni akartam, mi a fene volt ez, ő viszont csak vigyorgot és azt mondta, ’gyorsabb voltam nálad’. Nem kért bocsánatot, sőt, épp ellenkezőleg reagált.”

„A szerelőim felé igyekeztem pozitív maradni, de aztán az ember összefut valakivel, aki még csak elnézést sem kér azért, ami történt. Az ember nem várja azt, hogy egy lekörözött kiüti őt. Örülök, hogy apám nem volt ott.”

Egyesek szerint Verstappennek hasznára válna, ha egy pszichológus segítségét kérné, aki segíthetne abban, hogy jobban kezelje dühkitöréseit. Ezzel kapcsolatban a holland azt mondja. „Ha beállítanának hozzám egy pszichológussal, rögtön kivágnám őket.”

„Az embernek a saját talpára kell állnia. Nincs szükségem senkire. Apám egyébként is egy kicsit olyan, mint egy pszichológus.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek