Verstappen: Remekül működött a Honda időmérős motormódja - F1VILÁG.HU

Verstappen: Remekül működött a Honda időmérős motormódja

HIRDETÉS
A várakozásokon felül teljesített Max Verstappen és a Red Bull csapata az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A holland a 4. helyről rajtol vasárnap, elmondása szerint pedig a Honda időmérős motormódja remekül működött.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 15: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 15, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Quinn Rooney/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YQPD8R8D1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az energiaital-gyárosok számára döcögősen indult a hétvége, ráadásul a szombati időmérő is felemás eredményeket hozott: Pierre Gasly a kockázatos időmérős stratégia miatt csak a 17. helyről indulhat Melbourne-ben, miközben Verstappen a legtöbbet tudta kihozni lehetőségeiből.

A fiatal tehetség még Charles Leclerc Ferrariját is maga mögé utasította, így elégedett az eredménnyel.

„Igazán elégedett vagyok az időmérő alakulásával. Volt néhány nehézség ezen a hétvégén, főleg ma délelőtt – egy kicsit aggódtam, de a srácok itt és a gyárban nagyon jól dolgoztak együtt, így sikerült jó beállításokat találni, szóval szerintem elégedettek lehetünk a második sorral” – mondta a holland.

„Igazán szoros volt a Q1, egy ilyen utcai pályán az embernek ki kell hegyeznie az első etapot. Szerencsés voltam, hogy volt még egy köröm, amiben javítani tudtam. De tényleg szoros volt, főleg úgy, hogy csak egy garnitúra gumit használtunk – ellentétben többekkel.”

A továbbfejlesztett Honda-motornak köszönhetően idén a Red Bullnak is van időmérős motormódja – ami Verstappen szerint érezhető volt a kvalifikáción.

„Kétségkívül éreztem az extra teljesítményt az időmérős módnak köszönhetően, ami örömteli. Nehéz volt megtalálni a jó egyensúlyt, és persze még nem tartunk ott, ahol szeretnénk a különbséget tekintve, ugyanakkor reálisan kell látnunk a helyzetünket. Elégedett vagyok a rajtpozíciómmal.”

„A 4. hely jobb annál, amit vártunk az időmérő előtt. Nehéz megmondani, hol végzünk majd vasárnap, pénteken nem teljesítettem hosszú etapokat, de úgy tűnik, a gumik elég jól bírják. Ha tiszta lesz a rajtunk, megláthatjuk, mire vagyunk képesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!