Verstappen reméli, a pole-ért harcolhat szombaton

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen nagyon bízik abban, a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén lesz esélye a rajtelsőség megszerzésére.

Az osztrák istálló pazar formában kezdte a monte-carlói versenyhétvégét csütörtökön, hiszen mindkét szabadedzést az élen zárta – igaz, a két Red Bull közül Daniel Ricciardo volt a gyorsabb a nyitónapon.

Verstappen mindazonáltal optimista, hiszen nem sokkal maradt el csapattársától, így reméli, esélye lesz a pole megszerzésére.

„A mai nap után kétségkívül ez a cél” – mondta a holland.

„Nyilvánvalóan a Ferrari és a Mercedes közelebb jönnek majd az időmérőn a motormódjaiknak köszönhetően, de biztos vagyok benne, hogy mi is javulhatunk még, szóval jól állunk.”

„Az autó már kezdettől fogva remekül működött. Nem volt sok gondunk a beállításokkal, ez pedig mindig sokat segít egy utcai pályán. Persze mindig igyekszünk javítani, és biztos vagyok abban, hogy találunk még valamit – de jó kezdés volt ez.”

„Ha az embernek jó autója van, kényelmesen érzi magát, és összeáll a kör. Eddig minden pozitívan alakult, remélhetőleg ugyanez lesz a helyzet szombaton is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek