Verstappen reméli, esni fog vasárnap - F1VILÁG.HU

Verstappen reméli, esni fog vasárnap

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője bízik benne, hogy az Olasz Nagydíj vasárnapi versenyén esni fog, hiszen csak így lehet majd esélye egy igazán jó pozícióra.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 runs wide during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21G69W1KH2111 // Usage for editorial use only //

A hétvégi Olasz Nagydíjon Verstappen megkapja a Honda új, továbbfejlesztett erőforrását, ami azonban már büntetéssel jár számára. A holland pilóta autójában több komponenst is cserélnek, ezért a mezőny végéről lesz kénytelen megkezdeni a vasárnapi versenyt

Verstappen szerint a pénteken látottak alapján ígéretes a tempójuk, azonban a mezőny végéről indulva csak akkor lesz igazán esélyük, ha vasárnap esni fog az eső – amire egyébként jó esély ígérkezik. 

„Ez egy jó nap volt” – nyilatkozta a holland a szabadedzéseket követően. „Természetesen kicsit trükkösek voltak a körülmények, de az autó igazán jól működött, és eléggé versenyképesnek tűnünk, pedig ez egy olyan pálya, ami normál esetben nem passzol az autónkhoz.”

„Monzában nehéz a valós köridőt látni a szélárnyékok miatt, de a leggyorsabb körömet egyedül teljesítettem, és jó volt.”

„Úgy gondolom, hogy az új motorral egy jó előrelépést teszünk, és lehet érezni az extra erőt, ami pozitív. Tudjuk, hogy nem fogunk harcolni az időmérőn, mivel hátulról indulunk, de a hosszú etapokat nézve a tempó jó volt, és az autót is jó volt vezetni minden körülmények között, ami csak egy bónusz.”

„Ha választhatnék, akkor esőt szeretnék vasárnapra, mivel hátulról indulok, így jobb esélyünk lenne keresztülmenni a mezőnyön. De szárazon is versenyképesek lehetünk, és megpróbálunk egy szórakoztató futamot teljesíteni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!