Verstappen reméli, jövőre állandóan a győzelmekért harcolhat - F1VILÁG.HU

Verstappen reméli, jövőre állandóan a győzelmekért harcolhat

HIRDETÉS
Noha komoly fejlődésen ment keresztül a Red Bull Forma-1-es csapata a szezon első szakaszában, Max Verstappen szerint ez még „mindig nem elég jó” a Mercedeshez képest. A holland azt reméli, jövőre rendre győzelmekért harcolhatnak.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage before the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXRYEBQ92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Egy verseny kivételével az ezüstnyilak az összeset megnyerték az idei szezonban – azt az egy kivételt pedig a Red Bull húzta be hazai versenyén, Ausztriában Max Verstappen révén, bizonyítva azt, hogy képesek felülkerekedni riválisaikon, és lassan egy szintre kerülnek a Ferrarival.

Verstappen a Német Nagydíj helyszínén, Hockenheimben arról beszélt, a cél nemcsak az, hogy maguk mögé utasítsák a Ferrarit – ők a Mercedesre vadásznak!

„Csökkenteni akarjuk a lemaradásunkat a Mercedeshez képest” – mondta a holland, amikor arról faggatták, mit szeretnének elérni a következő versenyeken. „Szerintem ez a legfőbb cél. Nyerni akarunk, úgyhogy a legnagyobb kihívás az, hogy csökkentsük a hátrányunkat.”

Amikor arról kérdezték Verstappent, szerinte mennyire vannak lemaradva a Mercedestől, így felelt: „Jobban, mint szeretném. Egyre közelebb kerülünk, de még nem elég jó. Keményen dolgozunk azon, hogy faragjunk a hátrányunkból.”

Az ifjú versenyző azt mondja, jól működtek azok a fejlesztések, melyeket a Red Bull pályára vitt a közelmúltban.

„A tapadás egyértelműen javult” – fogalmazott, ám hozzátette, nehéz megítélni, mennyire jó a kasztnijuk a Mercedeséhez képest, a két csapat ugyanis általában eltérő aerodinamikai szinteket használ.

„Mi néha kicsit kevesebb leszorítóerőt alkalmazunk, máskor többet. Attól is függ, mennyire kiegyensúlyozott az autó, nagy vagy kicsi-e a tempó. Silverstone-ban is kevesebb leszorítóerőt használtunk, szóval nyilván veszítettünk némi tapadást a lassú kanyarokban. Az egyenesekben viszont gyorsabbak voltunk, ami kicsit furcsa, de úgy tűnt, jól működött a dolog.”

Verstappen úgy véli, csapata, a Red Bull, illetve motorpartnerük, a Honda elég erős lehet ahhoz, hogy 2020-ban nagyot lépjen előre.

„A második hely is jobb, mint a harmadik, de mi azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Természetesen a Ferrari előtt akarunk lenni, de szeretnénk a Mercedesszel küzdeni.”

Hirdetés

„Jelenleg próbáljuk a legtöbbet kihozni a motorból, igyekszünk annyit tanulni, amennyit csak lehet abból, hogy mit csináltunk rosszul az idény elején, vagy miért nem voltunk olyan jók a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.”

„Remélhetőleg jövőre folyamatosan a győzelmekért harcolhatunk.” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!