Megosztás:

Verstappen reméli, fel tudnak javulni szombatra

Verstappen a 6. legjobb időt autózta pénteken.
Verstappen a 6. legjobb időt autózta pénteken. © Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen azt reméli, képesek lesznek felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival a Bahreini Nagydíjon.

A holland pilóta az első szabadedzésen 2., a másodikon pedig 6. lett – elmondása szerint a második gyakorlásra rossz irányba indultak el a beállításokkal.

Verstappen azt mondja, bizakodó, hogy a szombati időmérőre fel tudnak javulni.

„Kipróbáltunk néhány különböző dolgot, hogy lássuk, mi a megfelelő a körülményekhez” – mondta a holland tehetség.

„Az első edzéssel elégedett voltam, a másodikkal már kevésbé. Tudjuk, hogy min változtattunk, szóval orvosolni tudjuk szombatra. Ezen a pályán sok kanyarkombináció van, szóval az autó kanyarodási képességeit ki kell hegyeznünk, hogy versenyképesek legyünk.”

„Javítanunk kell a beállításokon, de így sem olyan nagy a hátrányunk, ez pedig pozitívum. A pálya elég csúszós az ideális íven kívül, illetve néhány kerékvetőn és porosabb részen könnyű elveszíteni a tapadást. Ezért is láttunk néhány hibát.”

„A ma használt motor egy régebbi volt, nem 100 százalékot, szóval ki fogjuk cserélni holnapra, hogy növeljük a motorerőt. Az új motorral, illetve a javított beállításokkal jó helyzetben lehetünk majd.”

„Még mindig a Mercedest kell legyőzni, mint ahogy egész évben – megpróbálunk olyan közel kerülni, amennyire csak tudunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton már tét nélkül várja a szezon utolsó versenyét Abu Dhabiban, hiszen az idei...

Hozzászólások

( komment)