Verstappen: Rengeteg pontot veszítettünk feleslegesen

Fotó: Red Bull Racing
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 02: Second place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third place qualifier Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 2, 2017 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott a vasárnapi Azeri Nagydíjat követően a csapattársával összeütköző Max Verstappen.

A Red Bull holland pilótája a bakui verseny 40. körében ütközött össze Daniel Ricciardóval, aki nagy tempónál, a célegyenes végén próbálta megelőzni őt.

A baleset következtében mindkét Red Bull feladta a futamot, Verstappen pedig a verseny után természetesen csalódottan nyilatkozott.

„Kiábrándító eredmény a csapat számára… Rengeteg pontot veszítettünk el szükségtelenül” – mondta a holland.

„Nem szükséges arról beszélnünk, hogy kinek a hibája volt, mert a csapatot képviseljük. A szélárnyék nagyon erős volt. Eléggé hasonló tempónk volt egyébként, és nagyon közel voltunk egymáshoz. A balesetet megelőzően kemény, de fair versenyt folytattunk egymással.”

„Ami ezután történt, a viszont nem sült el jól. De történt már ilyen korábban is, az ember tanul belőle, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem fordul elő ismét. Beszélni fogunk róla, és meglátjuk, mi történik.”

Verstappen elárulta, a baleset után rögtön beszélt Ricciardóval.

„Igen, természetesen. Versenyzőként az ember minden egyes centiméterért megküzd. Sportszerűek voltunk egymással és rögtön a baleset után beszéltünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!