Megosztás:

Verstappen rosszabbra számított

A rajongók Verstappent szavazták meg a nap versenyzőjének.
A rajongók Verstappent szavazták meg a nap versenyzőjének. © Red Bull Racing

Max Verstappen a 16. helyről rajtolva igazi bravúrt hajtott végre Kínában: a 19 éves pilóta a dobogóig küzdötte fel magát, és végül a 3. helyen végzett.

Verstappen a rajtot követően már a 9. helyen autózott, majd folyamatos küzdelemmel zárkózott fel az élmezőnyre. A futam során a ferraris Kimi Räikkönennel, majd csapattársával, Daniel Ricciardóval is meg kellett küzdenie.

„Nagy kihívás volt ez a verseny, az első körben 9 autó mellett mentem el. Nagyon elégedett voltam, aztán a futam többi része is jól alakult” – nyilatkozta Verstappen.

A Red Bull versenyzője nehezebb futamra számított, így nagyon boldog, hogy végül a 3. helyen ért célba.

„Nem tudtuk beállítani az autó egyensúlyát, mert tegnap nem sokat autóztam. Őszintén szólva rosszabbra számítottam a 16. helyről.”

A futam végén Romain Grosjean, a Haas lekörözendő versenyzője autózott Verstappen előtt, ám a holland nem tudott igazán közel kerülni a dán versenytársához, így az nem húzódott félre. A Red Bull fiatalja többször jelezte csapatrádión, hogy a szituáció „nevetséges”, szólniuk kellene Magnussennek, hogy húzódjon félre.

„Csak tiszta levegőt akartam előttem, de mivel itt vagyok a dobogón, ez már nem számít” – mondta ezzel kapcsolatban Verstappen.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo egyrészről örül, hiszen a két Red Bull a harmadik és a negyedik helyen végzett...

Hozzászólások

( komment)