Verstappen sajnálja, hogy nem elég erős a Renault-motor - F1VILÁG.HU

Verstappen sajnálja, hogy nem elég erős a Renault-motor

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Az 5. helyről rajtol majd a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Max Verstappen. A Red Bull versenyzője szerint jók lehetnek a vasárnapi futamon, ám azt sajnálja, hogy az időmérőkön le vannak maradva a Mercedestől és a Ferraritól.

Verstappen a kvalifikációt követően úgy nyilatkozott, még mindig komoly hátrányt jelent számukra az, hogy a Renault erőforrásai nem elég jók a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest.

A Red Bull holland pilótája ráadásul hibázott utolsó gyors körében, így nem tudott mindent kihozni az időmérőből.

„Mindannyian tudjuk, hogy a többiek az időmérőn feltekerik a motorjaikat, és ilyenkor meg kell próbálnunk olyan közel maradni, amennyire csak tudunk” – fogalmazott a holland.

„Nem szabad elfelejteni, hogy most már az 1-es kanyartól a 4-esig padlógázzal megyünk, mint ahogy a 7-es és 10-es kanyarok között is. Olyan ez, mintha kettővel több egyenes lenne, szóval még többet nyom a latba a motorerő.”

„Még így is jó esélyeink vannak a versenyen, hiszen a hosszú etapjaink jónak tűntek – csak kár, hogy szombatonként ennyire le vagyunk maradva. A fejlesztések sokat számítottak, ez pedig pozitívum, és jól látszik, hogy a megfelelő irányba haladunk.”

„Volt egy meleg pillanatom az 1-es kanyarban az utolsó etapom során, amit így nem is tudtam befejezni. Elveszítettem az autó hátulját, és tönkretettem a kört. A legjobb időmet futhattam volna, de még így sem kerültem volna a top 3-ba – talán a 4. hely elérhető lett volna, de az 5. rajtkocka sem rossz.”

„A körülmények nehezek voltak, a pálya kiszámíthatatlan volt, és nem volt egyértelmű, milyen gumikat válasszunk. A szuperlágy és a lágy elég közel van egymáshoz a teljesítményt tekintve, szóval nehéz volt választani az időmérőre. A versenytávot tekintve a lágy tűnik a gyorsabbnak.”

Verstappen hozzátette, sok múlhat vasárnap a stratégián – de az időjáráson is.

Hirdetés

„Előzések szempontjából ez nem túl erős pálya általában, szóval talán sok múlik majd a bokszkiállásokon – de egy kis eső is felkavarhatja a dolgokat. Mindenesetre mindent beleadunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!