Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Verstappen sem igazán érti Ricciardo döntését

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen elárulta, nem teljesen érti, csapattársa, Daniel Ricciardo miért döntött úgy, hogy 2019-ben a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.

Ricciardo még a Magyar Nagydíj után jelentette be, a szezon végén elhagyja a Red Bullt, hogy a Renault csapatánál folytassa, döntésével pedig meglepte a Forma-1 világát.

Miközben a Red Bull idén is rendszeresen a dobogós helyekért harcolhat, a Renault-nak még nem sikerült beverekednie magát a top 3-ba, mióta néhány éve újra gyári csapatként van jelen a száguldó cirkuszban.

„Azt hiszem, mindenki meglepődött, de elvégre elégedett a döntésével, és ez a legfontosabb” – mondta Max Verstappen.

„Szerintem mindenkinek vannak olyan pillanatai a karrierjében, amikor frusztrálttá válik, vagy nem elégedett az adott helyzettel. Azt gondolom, itt mindenki versenyeket, vagy bajnoki címeket akar nyerni, de néha nem így megy.”

„Nagyon türelmesnek kell lenni és keményen kell dolgozni érte. Néha a teljes csomagnak passzolnia kell.”

„A Red Bull jelenleg ezen dolgozik, és nagyon bízom benne, hogy képesek olyan autót építeni, mely minden versenyen győzhet. De fontos, hogy a teljes csomag összeálljon, és most ezen dolgozunk.”

„Ezért is meglepő egy kicsit számomra az, hogy távozik. Környezetváltozás? Nem vagyok biztos abban, hogy a Renault a legjobb környezet, ahová menni lehet.”

Szólj hozzá!