Verstappen számára „konstruktív” volt a „közmunka”

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, igazán „konstruktív” volt számára az, hogy a Forma-E sorozat marrákesi versenyén afféle „közmunkaként” a versenybírók munkáját figyelhette.

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, igazán „konstruktív” volt számára az, hogy a Forma-E sorozat marrákesi versenyén afféle „közmunkaként” a versenybírók munkáját figyelhette.

A holland pilótát még a Forma-1-es Brazil Nagydíj után ítélték kétnapi „közmunkára”, miután dulakodni kezdett Esteban Oconnal egy versenyen történt incidens miatt.

„Igazán érdekes dolog a másik oldalról nézni – általában az ember nem tölt el egy egész napot a stewardokkal” – mondta Verstappen az FIA által kiadott közleményben.

„Mindenki teszi a maga dolgát egy versenyhétvégén, és tényleg jó volt látni, hogyan hozzák meg ezeket a fontos döntésket. Olykor egy döntés talán nem túl kedvező valaki számára, de meg kell hozni, és tiszteletben kell tartani a szabályokat.”

„Szerintem jó dolog megtapasztalni más dolgokat is a versenyzésben ahelyett, hogy az ember csak az autóban ül. Az, hogy itt voltam, és efféle munkát kellett végeznem, konstruktív dolog volt számára.”

Fotó: FIA Formula E

Verstappen egyébként először volt jelen Forma-E-versenyhétvégén, és elmondása szerint tetszett neki a széria.

„Egy kicsit persze követtem a Forma-E-t a TV-ben, de soha nem voltam még a paddockban, és igazán élveztem a napot. Mindenekelőtt egy nagyon izgalmas verseny volt a mai. A bajnokság kétségkívül fejlődik, rengeteg gyártó van jelen, szóval szerintem király a széria.”

Azt egyelőre nem tudni, Verstappennek mit kell majd csinálnia második „közmunka-napján”.

A Forma-E marokkói versenyét a Mahindra versenyzője, Jerome D’Ambrosio nyerte.

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek